2024.04.19, Péntek

Elkészült a félegyházi sportcsarnok akusztikai korszerűsítése

kiskunfelegyhaza.hu

2018.11.15. 10:24

A játéktér és az azt határoló falak belső felületére 1000 négyzetméter hangelnyelő burkolat került.

Hirdetés

Az újításra azért volt szükség, mert az épületben a sportrendezvényeken, testnevelési órákon, edzéseken túl más jellegű, hangosítást igénylő eseményekre is volna igény, azonban a csarnok kedvezőtlen akusztikai adottságai ezt nagyban megnehezítették. A hangok hosszú utózengési ideje, vagyis a többszörös visszhanghatás miatt ugyanis a hangosított beszéd, illetve a zene érthetetlen, élvezhetetlen volt.

– A jelenlegi beruházás nem hangszigetelés, hanem egyfajta hanggátlás, amely a falakra rögzített hangelnyelő táblák strukturált felületének és hangelnyelő szerkezetének köszönhetően csökkenti az utózengési időt, ezáltal kezelhető szintre redukálja a visszhanghatást – magyarázza a fejlesztés lényegét Mészáros Gábor, a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet, Fejlesztési csoportjának beruházási ügyintézője.

A fejlesztés eredményeként csökkentek a zavaró hanghatások, a hangosított rendezvényeken a beszédhang nem torzul, érthető marad, és a zenés rendezvényeket hangosító technikusoknak is könnyebb dolga lesz. E téren december 7-én debütál az új beruházás, amikor a Kowalsky meg a Vega koncerten a nagyérdemű is meggyőződhet a változásról.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaakusztikai korszerűsítés