2024.04.16, Kedd
Vadiúj óvodát kaptak a kiskunfélegyházi gyerekek
bacsmegye.hu

Vadiúj óvodát kaptak a kiskunfélegyházi gyerekek

bacsmegye.hu

2018.10.01. 15:02

Közel 400 millió forint uniós támogatásból kaptak 4 csoportszobás létesítményt a kicsik.

Hirdetés

Kiskunfélegyháza önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 395 millió forintból új napköziotthonos óvodát alakíthatott ki a Móra Ferenc utca 2. szám alatt. Szeptember 3-án, hétfőn birtokba vehették csöppségek a nagy gonddal és odaadással épített létesítményt.

A minden igényt messze kielégítő, nyugat-európai színvonalú komplexum korszerű, barátságos környezettel és kiváló felszereltséggel várja a kicsiket. A tervező megkülönböztetett figyelmet fordított a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez szükséges egészséges környezet megteremtésére, ami tükröződik az épület benapozásában, kedvező tájolásában, a kiszolgáló helyiségek praktikus elhelyezésében, a természetes anyagok felhasználásában és az óvodaépület minden szegletéből áradó gyermekközpontúságban.

A látványában modern és esztétikus épület műszaki paramétereiben és szellemiségében is megfelel a legkorszerűbb, XXI. századi gondolkodásmódnak, beleértve a megújuló energia felhasználását.

A vadonatúj óvodában 4 csoportszoba, valamint a szocializációt, mozgás- és egyéb fejlesztést segítő helyiségek, tornaszoba, különféle kiszolgáló terek (öltözők, mosdók, WC-k, konyhák, szertár, iroda), beteg gyermekek elkülönítésére szolgáló helység, valamint orvosi szoba kapott helyet. Korszerű játékok és fejlesztőeszközök segítik majd a számtalan lelkes szakember munkáját. A szülők és az intézményi dolgozók autóinak megfelelő számú parkolóhely és mozgássérült parkoló is létesült.

Az udvar tervezése során a szakemberek figyeltek a csoportszobánként szükséges terasz és a korosztálynak megfelelő, játékokkal felszerelt játszóudvar kialakítására is. Az óvodában 100 kisgyermek oktatása, nevelése, gondozása kezdődhetett meg.

Az új óvoda megépítése csökkenti az eddigi intézmények túlzsúfoltságát, növeli az így igénybevezető szolgáltatások minőségét, segíti a kisgyermekes szülők munkába való visszatérésének esélyét, ezáltal növeli a település népességmegtartó képességét.

KiskunfélegyházaTOPóvoda