2024.03.28, Csütörtök

Új tornacsarnok épült a kiskunfélegyházi Szent Benedek-iskolában

MTI

2018.09.23. 09:00

Az építkezés során az elbontott, 112 éves téglákat is felhasználták.

Hirdetés

Félmilliárd forintos beruházással új tornacsarnokot építtetett a Pannonhalmi Főapátság a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézményében. A létesítményt szeptember 19-én, szerdán adták át – közölte az MTI.

A több mint ötszáz, főként gépészeti és informatikai ismereteket szerző diák oktatását biztosító kiskunfélegyházi Szent Benedek-iskola 2013 szeptemberétől működik a Pannonhalmi Főapátság fenntartásában.
 

Összefogás eredménye a létesítmény

Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát az avatóünnepségen így fogalmazott: „Mai imádságuk azt közvetíti, hogy leljék örömüket a diákok a nekik épült új tornacsarnokban, az testük és lelkük javát szolgálja, személyiségük formálódjon, fejlődjön az ott töltött idő alatt.”

Ez volt az intézmény életében az elmúlt évtizedek legjelentősebb fejlesztése, amely nagyszerű példája annak, hogy összefogással mire képes egy közösség – emelte ki Hardi Gábor Titusz, a Szent Benedek-iskola főigazgatója. – A város, az iskola, a helyi vállalkozók és az ezer éve fenntartott Pannonhalmi Főapátság együttműködésének köszönhető, hogy elkészülhetett az új sportlétesítmény.
 

Első osztályú meccsek megtartására is alkalmas lesz a terem

A mintegy 500 millió forint összegű beruházás hetven százalékát a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által jóváhagyott sportfejlesztési program keretéből finanszírozták; a fennmaradó összeget a Pannonhalmi Főapátság önerejéből fedezte, ezt Kiskunfélegyháza városa 68 millió forinttal kiegészítette. Az első osztályú kosárlabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas új tornacsarnokban a játéktér pályaelválasztó függöny segítségével két részre bontható, így egy időben két osztály is részt vehet testnevelésórán. A létesítményben kétszáz ember befogadására alkalmas nézőteret alakítottak ki, továbbá négy öltözőt és két szertárat. Az új épületrészben külső burkolati elemként az elbontott, 112 éves tornaterem építőtégláit is felhasználták.

KiskunfélegyházaoktatásSzent Benedek Középiskolatornacsarnok