2024.03.29, Péntek

Önkormányzati kézbe került Kiskunfélegyháza közétkeztetése

kiskunfelegyhaza.hu

2018.09.11. 14:38

Az új tanév első napjától az önkormányzat által üzemeltetett konyha főztjét fogyasztja szinte valamennyi félegyházi gyermek a bölcsődésektől a középiskolásokig.

Hirdetés

Ezzel régi önkormányzati szándék vált valóra, aminek legfőbb célja – emlékeztet Csányi József polgármester –, hogy minőségében, mennyiségében és összetételében a lehető legoptimálisabb étrendet kapják az intézményekben a félegyházi gyerekek.

 

– Míg az önkormányzatok többsége kiszervezi, vállalkozóra bízza a közétkeztetést, addig a félegyházi önkormányzat már egy ideje arra keresi a megoldást, hogy saját kezébe vegye ezt a kiemelten fontos területet. Ezt most sikerült megoldani. A nemrégiben teljesen megújult, korszerű központi konyhában és a Batthyány konyhában összesen 38 munkatársunk dolgozik, ahol mintegy 3 ezer adag étel készül el naponta. Ez országosan is példaértékű, és meggyőződésem, hogy követésre méltó – fogalmazott a polgármester, utalva arra, hogy az önkormányzatot nem a nyereség, hanem a félegyházi gyerekek jólléte motiválja. „Az a haszon, ami a vállalkozók zsebébe menne, most a minőségi alapanyag beszerzését szolgálja.”

Az étkeztetés szervezése során odafigyeltek arra is, hogy a lehető legtöbb minőségi helyi termék kerüljön a közétkeztetésbe, a „félegyháziaktól a félegyháziaknak” gondolat jegyében. A szerződött partnerek között van többek között a Félegyházi Kenyér, a Félegyházi Tej, a P&P Pékáru, a Proviant Hús (Pál Lajos), és a Busa Kft.

Kollégáink sokat dolgoztak azon, hogy a jogszabályoknak megfelelő, ugyanakkor ízletes, változatos, mennyiségében is optimális étrendet dolgozzanak ki, jó alapokat teremtve a félegyházi gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Ehhez kapcsolódóan az eddigiekhez képest egy sokkal szigorúbb minőségellenőrzési rendszer lett bevezetve. Remélem, hogy a végeredmény elnyeri gyerekek és a szülők tetszését – fogalmazott a polgármester.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaközétkeztetés