2024.04.26, Péntek

Új fűréteget kap a félegyházi Honvéd pálya

kiskunfelegyhaza.hu

2018.08.21. 16:59

Két TAO-pályázatnak köszönhetően teljesen új fűréteget, valamint korszerű öntözőrendszert kap a Honvéd Sporttelep centerpályája.

Hirdetés

A munkálatok augusztus elején kezdődtek, a pálya kiegyengetését követően a fűmagokat augusztus végén vetik el. A tervek szerint tavasszal játszhatnak mérkőzéseket a megújult zöldterületen, addig a Kiskunfélegyházi HTK megyei I. osztályú labdarúgócsapata idegenben szerepel a pályaválasztási jog felcserélésével, míg a KHTK II. a Honvéd Sporttelep hátsó pályáján játszik ősszel –mondta el Katona Andortól, a Félegyházi Térségi Sportiskola ügyvezetője.

 

A játékosok és a csapatok helyett ezúttal gépek foglalták el a küzdőteret. Az elmúlt évek során egyre rosszabb állapotba került a pálya talaja, tarack és levéltetű nehezítette a karbantartást. Emellett a terület talajának kiegyengetése is esedékessé vált, a nem megfelelő lejtésnek köszönhetően sokszor megállt a víz rajta, a nagy esőzések és a télvíz utáni időszakban több esetben elmaradtak mérkőzések. A 10 milliós beruházással remélhetőleg orvosolják a gondokat, és modernebbé válhat a pálya – mondta el Katona Andor, a Félegyházi Térségi Sportiskola ügyvezetője.

– Az önkormányzati tulajdonú Honvéd Sporttelepet a Félegyházi Térségi Sportiskola üzemelteti, lehetőségünk nyílt pályázni automata öntözőrendszer kiépítésére és a füves terület kicserélésére. Kezdetben részleges felújítást terveztünk, de a teljes fűréteg kicserélése mellett döntöttünk.

Első lépésben a felső réteg legyalulása, beszintezése és a talajlazítás történt meg. Az öntözőrendszer kiépítését követően új termőréteg kerül a területre, majd a füvet is elvetik. Katona Andor és a sportszerető közönség reményei szerint tavasszal már megújult és jó minőségű pályán fogadhatja riválisait a KHTK labdarúgócsapata.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaFélegyházi Térségi SportiskolaHonvéd Sporttelep