2020.02.28, Péntek
Útépítések éve Félegyházán
kiskunfelegyhaza.hu

Útépítések éve Félegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2018.07.23. 17:02

A már elkészült Csólyosi út és Nefelejcs utcai útépítések után újabb, bruttó 234 millió forintos útfejlesztési program valósul meg Félegyházán a következő hónapokban.

Hirdetés

Ezzel több mint 420 millió forintra nő a 2018-ban e célra fordított önkormányzati forrás. Ilyen nagyságrendben még soha nem költött útépítésre a város – mondta el Csányi József polgármester annak apropóján, hogy megszületett a szerződés a kivitelező Út-Ép-Ker 97 Kft-vel, és a napokban a munkavégzés is megkezdődik.

– Idén újabb 600 méteres szakaszon, a Béla király és a Róna utcák között épül meg a Kiskun utca 6 méter szélességben, vízelvezetéssel. Ezzel immár teljes hosszában megújul a Bankfalu legjelentősebb közlekedési útvonala, így három év alatt megkapta a városrész azt az igényes, jó minőségű utat, amire húsz éve várnak az itt élők. A beruházás több, mint a biztonságos közlekedés feltétele: záloga lehet a városrész további fejlődésének – fogalmazott a polgármester.

Csányi József elmondta, hogy a kivitelezővel kötött szerződés értelmében megtörténik a Darvas tér 2-3. szám alatti társasházaknál a 22 férőhelyes parkoló megépítése is. A férőhelyeket merőleges beállásúra alakítják ki, és 348 négyzetméter térkő burkolattal, valamint építési szegéllyel látják el. A Nap utca Bikahegyi út és Virág utca közötti szakaszán 150 méter hosszúságú, 3 méter szélességű, csaknem 500 négyzetméter alapterületű út épül.

Elkészül a Bajcsy-Zsilinszky utca útkorrekciója és a Constantinummal közös kivitelezésben összesen 39 parkoló építése történik meg a Jókai utca és a Blandina nővér utca közötti szakaszon térkő burkolatból, megvilágítással és csapadékvíz elvezetéssel. Az Arató utcában a Szélmalom és Templomhalom utcák közötti szakaszon a kiegyenlítést követően több mint 230 méter hosszú és 4 méter széles területen végzik el a meglévő útalap aszfaltozását – összegezte a polgármester. Mindez közvetlenül az után valósulhat meg, hogy a közlekedők birokba vehették a frissen aszfaltozott Nefelejcs utcát, és az Aranyhegyi lakótelep új járdáját.

A munkálatok ütemezetten zajlanak a városban, a kivitelezés október 31-éig valamennyi helyszínen befejeződik. Csányi József hozzátette: a városvezetés természetesen tisztában van azzal, hogy vannak még hiányosságok Félegyháza úthálózatának minőségében. – Adósok vagyunk még a Molnártelepi úttal, ott az állami tulajdonban lévő területtel kapcsolatos megállapodás megszületését követően tudunk érdemben továbblépni. A mostani beruházási csomag lezárásával azonban kimondhatjuk, hogy valamennyi városrész főútja rendben van. Ennek tükrében 2018-at nevezhetjük Félegyháza életében az útépítések évének. Természetesen nem állunk itt meg. Már dolgozunk a folytatás előkészítésén – szögezte le a polgármester.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaútépítés

Hirdetés

Hirdetés