2019.06.25, Kedd
Száz magyar kézműves sörkülönlegesség a félegyházi sörfesztiválon
Félegyházi Kézműves Sörfesztivál - Facebook

Száz magyar kézműves sörkülönlegesség a félegyházi sörfesztiválon

MTI

2018.07.14. 10:00

Száz magyar kézműves sörkülönlegességet vonultat fel a IV. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg Kiskunfélegyházán.

Hirdetés

Ónodi Árpád, a fesztivál szervezője az MTI-nek elmondta: sok kézműves sör limitált mennyiségben készül és beszerezhetetlen a környéken. Ez adta az alapötletét a félegyházi sörfesztiválnak, amelyet a patinás Öreglaktanya és a vasútállomás közötti ligetes szakaszon rendeznek meg. A fesztivál szakmai vezetője Tóth Miklós kiskunfélegyházi sörfőző mester, aki a tavalyi prágai világversenyen aranyérmet nyert, Grodziskie típusú füstölt búzasört, a Szalonkát is jegyzi.
     A sörfesztivál látogatói megkóstolhatják az Espresso Tonik Apa elnevezésű sört, amelyben a kávé frissítő íze kellemesen keveredik a tonik ízével. A New York Mocaccino kakaóval, egyedi pörkölésű specialty kávéval és madagaszkári vaníliával készült. Sűrű és krémes a Black Mamba, amely éjfekete színű, világos barna habbal, és amelynek illatában a tejcsokoládé, a kávé és a pörkölt mandula, aromájában pedig a vanília és a kávés jegyek uralkodnak. A több mint 50 százalék búzamalátát tartalmazó Félegyházi Belga Búzát a felhasznált élesztő, a komlóforralás során hozzáadott keserű narancshéj és koriander teszi igazán különlegessé. A szeder, málna, eper, áfonya és ribizli egyvelege 5 százalékos alkoholtartalommal párosítva pedig egy igen kellemes frissítőt alkot a Wonder Kompótban - emelt ki a kínálatból néhány különlegességet Ónodi Árpád.
    A háromnapos programsorozat számos, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő rendezvényt tartogat: lesz kézműves sörök és amatőr sörfőzők versenye, sörfőzési bemutató, valamint "sörrodeó" csapatvetélkedő, de vetítenek majd a témához kapcsolódó filmeket is.
    A Gasztrotér idén is számos különlegességet sorakoztat fel: az érdeklődők megkóstolhatják az első Félegyházi Sörburgert és Kovács János mestercukrász félegyházi sörfagylaltját is.
    A látogatókat fotósarokkal, esténként rock-, blues-, jazz- és fúvós koncertekkel várják, de a sörsátorban a VB-döntőt is meg lehet majd nézni. Ónodi Árpád szerint nagy várakozás előzi meg a Rocktábor serdülő turnusának záró koncertjét.
    A gyermekeknek a szervezők a Lurkó kertben játékos foglalkozásokkal, malátás zsákokból kialakított izgalmas sörlabirintussal, boszorkánykonyhával, talpas ösvénnyel, függőágyerdővel, manóvilággal, mini focival, számos kézműves foglalkozással, tánccal és zenével készülnek, és lesz baba-mama sátor is.
    A sörfesztivál jelképes támogatói belépőjével a résztvevők idén is a Plain-Rock Egyesület könnyűzenei tehetséggondozó programját támogatják, amelynek keretében egy speciális, saját fejlesztésű könnyűzenei pedagógiával biztosítanak az oktatók egyedi, gyermekzenekarokban átélt koncertélményeket a növendékeknek - tette hozzá.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházakézműves sör

Hirdetés

Hirdetés