2024.03.28, Csütörtök

Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez a NAK Kiskunfélegyházán

mti

2018.07.09. 10:50

A NAK képzési igazgatósága a kamara Bács-Kiskun megyei szervezetével, illetve a kiskunfélegyházi mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolával közösen július 16-20. között első alkalommal rendezi meg a szakmák élményalapú megismerését előtérbe helyező pályaorientációs hetet Kiskunfélegyházán.

Hirdetés

Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez általános iskolásoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a programokkal a gazda és az állattartó szakmunkás szakképzéseket szeretnék népszerűsíteni.


A Szakmakóstoló elnevezésű, újszerű kezdeményezés keretében a szakképző iskolán kívül a programba a duális képzésben részt vevő gazdálkodókat is bevonják. A szakmai napokon az 5-6-7. osztályos általános iskolai tanulók számára lehetőség nyílik a szakképző iskolában és a tangazdaságban, valamint a gazdálkodóknál bekapcsolódni a munkafolyamatokba, és a gyakorlatban is megismerkedhetnek a szakmai tevékenységekkel.

A pályaorientációs hét során sok érdekes, a szakképesítések megismerését segítő program várja a résztvevőket, egyebek mellett a termőföld megismerése, határszemle, talajvizsgálat, magültetés, lófajtákkal ismerkedés, lóápolás, lógondozás, lovaglás, de kiróbálhatják a fogathajtást, és részt vehetnek a napi almozásban, takarmányozásban.

Lesz kalácsfonás, mézeskalács-készítés, gyümölcsszedés, a leszedett gyümölcs lekvárként vagy befőttként való eltétele, termékek kóstolása, szabadulószoba, kincskeresés, továbbá péküzem, illetve cukrászműhely meglátogatása.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaNemzeti Agrárgazdasági KamaraSzakmakóstoló