2024.03.29, Péntek

Megújult a félegyházi Móraváros

kiskunfelegyhaza.hu

2018.07.05. 16:32

Elkészült a Nefelejcs utca újraaszfaltozása szegélycserével és vízelvezetéssel, továbbá a kapubeállók is megújultak. A lezárult beruházást a móravárosiak egy jó hangulatú szabadtéri rendezvényen ünnepelték meg július 2-án, hétfőn este.

Hirdetés

Csányi József polgármester az eseményen egyebek mellett a városrészhez fűződő személyes kötődéséről beszélt. Mivel évekig ő is itt élt a családjával, jól tudja, hogy milyen fontos szerepet tölt be a mindennapi közlekedésben ez az útszakasz.

 

 

– A nagyforgalmú gyűjtőút teljes szakaszán, 840 méter hosszúságban, 9 méter szélességben, összesen 8.270 négyzetméter alapterületen kapott új aszfaltot. A 130 millió forintos beruházás keretében a meglévő szilárd burkolatú útra teljes hosszában több rétegű aszfalt: kopó- és tartóréteg került, megújult az útszegély, és az egyéb járulékos munkálatok is elkészültek – mondta el a polgármester. Csányi József ezúton is köszönetét fejezte ki a kivitelező ÚT-ÉPKER Kft-nek a precíz és jó minőségű munkáért. A társaságot Fekete Tamás cégvezető és Kecskeméti Katalin ügyvezető képviselte az ünnepségen.

Dr. Réczi László, a térség önkormányzati képviselője arról is beszámolt, hogy a városrész lakóitól rengeteg pozitív visszajelzést kap az útépítéssel és a térséget érintő egyéb fejlesztésekkel kapcsolatban. A Nefelejcs utca visszatérő kátyúi, repedései hosszú ideje keserítették meg az erre közlekedők életét, amit a költséges hideg- és melegaszfaltos eljárások rendszeres alkalmazása sem tudott megnyugtatóan rendezni. Az önkormányzati képviselő szerint igazi örömünnep a városrész lakóinak a fejlesztés megvalósulása, amit az is alátámaszt, hogy szép számban jöttek el közösen ünnepelni.

Az átadási ünnepségen a móravárosi óvodások kedves műsora, valamint Kátai Tibor és Urbán Andrea tánca alapozta meg a jó hangulatot. Idő közben kisült a Faragó János őstermelő által felajánlott hurka és kolbász is, amit a vendégek jó étvággyal elfogyasztottak. Közben volt lehetőség beszélgetni, ismerkedni, a vállalkozó kedvű gyerekek számára pedig arcfestéssel tették még emlékezetesebbé a napot.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

útfelújításKiskunfélegyházaKiskunfélegyházaMóraváros