2024.04.17, Szerda

Hétvégén nyit a Kiskunfélegyházai ünnepi sétány

kiskunfelegyhaza.hu

2017.11.23. 21:37

Az adventi vásár helyszíne ezúttal is a Petőfi téren lesz – itt kínálják portékáikat, az ünnepi kellékeket, ajándékokat árusítók – míg a jégpályához vezető Gorkij utcán a gasztronómiának hódolhatnak a járókelők.

Hirdetés

Bár advent első vasárnapja csak december 2-án lesz idén, az ünnepi rendezvénysorozat már most hétvégén megkezdődik Félegyházán, az ünnepi sétány felépítésével.

A jégpályát már építik, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az időjárás pontosan mikorra teszi lehetővé a korizást.

Kalandos úton kerül helyére, a városháza és a Hattyúház közé a város karácsonyfája: november 27-én, hétfőn reggel kivágják dr. Fehérvári István rendelőjének udvarán, majd egyenesen a főtérre szállítják, felállítják és fel is díszítik a gyönyörű nordmann fenyőt. Idén egyébként kék és bézs díszek kerülnek az ágakra.

Egy nappal később, november 28-án díszítik fel a lakótelep karácsonyfáját a SPAR előtt, december 1-jén gyulladnak fel az ünnepi fények, december 2-án pedig fellobban a város adventi koszorúján az első adventi gyertya. December 6-án látogatja meg a félegyházi gyerekeket a Mikulás, december 8-án, 18 órától látogatható az Albán pékségnél a jászol, december 31-én pedig hagyományteremtő szilveszteri utcabállal búcsúzik a város az óévtől, és köszönti az újesztendőt. 

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaadventkarácsonyi vásár