2021.02.24, Szerda

Új hűtőház gyarapítja a kiskunfélegyháza ipari park létesítményeit

felegyhazikozlony.hu

2017.10.25. 17:17

Az ICE-STORE Kft. tevékenységét dobozgyártással kezdte, jelenleg az Integrál Zrt. baromfifeldolgozó üzemét látja el baromfis kartonokkal.

Hirdetés

A Kiskunfélegyházi Ipari Park területén október 24-én ünnepélyes keretek között adták át az ICE-STORE Kft. új hűtőházát. A 3700 négyzetméter alapterületű létesítmény átadásakor Dobosné Németh Ottília ügyvezető, Kovács Ernő, Bács-Kiskun Megye kormánybiztosa és Csányi József polgármester üdvözölte az átadón megjelenteket. Valamennyien köszönetet mondtak a kivitelező cégek munkájáért, azért hogy egy huszonegyedik századi követelmények színvonalának megfelelő hűtőházat építettek Kiskunfélegyházán.

Az ICE-STORE Kft-t 2014-ben alapította az Integrál Zrt., az FBZ Invesment Kft. magánszemélyek bevonásával. A cég a tevékenységét dobozgyártással kezdte, jelenleg az Integrál Zrt. baromfifeldolgozó üzemét látja el baromfis kartonokkal. Pár éve célul tűzték ki, hogy hűtőházat építsenek. Ehhez kerestek is pályázati lehetőségeket, de sajnos sikertelenül. Így aztán önerőből fogtak az építkezésbe – mondta el Dobosné Németh Ottília.
A beruházás megvalósítását az Integrál Zrt. baromfifeldolgozó üzemének tárolási igénye motiválta. De a beruházás megkezdése előtt meggyőződtünk arról is, hogy potenciális partnerekkel számolhatunk többek között Kecskeméten, Szentesen, Orosházán, Kiskunhalason és Kiskunmajsán. Felmérve az érdeklődést, a létesítményt korszerű technológiával felszerelve úgy építettük meg, hogy a régióban működő vállalkozások bértárolási igényét is kielégíthessük – tette hozzá az ügyvezető.

Szerencsére vannak olyanok, akik gondolnak a jövőre. Figyelemmel kísérik a világpiac történéseit, és igyekeznek megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy bármilyen változásra jól tudjanak reagálni. Erre példa ez a beruházás is, ahol egy komoly hűtőkapacitással bíró létesítmény kezdi meg üzemelését – mondta üdvözlő beszédében Kovács Ernő kormánybiztos.


Csányi József polgármester így kezdte mondandóját az üzemátadó ünnepségen: Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Kiskunfélegyháza polgármestere lehetek, mert olyan lokálpatrióta vállalkozókkal vagyunk körülvéve, akik felelősségteljesen, a város érdekében hozzák meg döntéseiket. Most is azt tapasztalhatjuk, hogy egy helyi vállalkozás itt bővíti tovább tevékenységét, és ennek megvalósításában a félegyházi cégek kapták a főszerepet.

A 2014-ben megfogalmazott programunkban az ipari park bővülését, a munkahelyek növelését hirdettük meg. Akkor itt, az ipari parkban 4 működő vállalkozás volt, ma már 13 cég használja telephelyeként. 500 új munkahely megteremtését ígértük, de ezen a számon már bőven túl vagyunk, sőt azt is elmondhatjuk, hogy ma már a legnagyobb problémát a megfelelő munkaerő megtalálása jelenti a vállalkozásoknak - tette hozzá a polgármester, aki gratulált a beruházó cégnek és a kivitelezőknek a színvonalas munkához.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházahűtőház

Hirdetés

Hirdetés