2018.06.21, Csütörtök

Hirdetés

Egynapos sebészet indult Kiskunfélegyházán
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Egynapos sebészet indult Kiskunfélegyházán

hirado.hu

2017.10.17. 21:15

Egész délelőtt zajlanak az egynapos sebészeti osztály első műtétei a Kiskunfélegyházi Kórház Telephelyén, mely kedden nyitotta meg kapuit a betegek előtt.

Hírdetés

Kiskunfélegyházán 2012-ben elindult egy álom, ami most megvalósult. Ennek az álomnak a kézzel fogható eredménye a Kiskunfélegyházi Kórház telephelyén megnyitott egynapos sebészeti osztály.

Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár elmondta, az egynapos sebészet azt jelenti, hogy a beteg 24 órán belül otthonába tud távozni, és a legmodernebb technológiai felszereléssel, a legkisebb megterheléssel kapja meg ugyanazt a sebészeti beavatkozást, amelyre korábban több napos kórházi ápolás rakódott.

Az egynapos sebészeti beavatkozások palettája rendkívül széles, de ilyen például a bőrsebészeti beavatkozások, visszér, sérvműtétetek elvégzésére is van mód.

Csányi József polgármester szerint régi álom valósult meg. 2010. szeptember 30-án volt utoljára ebben a kórházban sebészeti műtét, a városlakók régi igénye az, hogy kiskunfélegyháziként otthon tudjanak egy-egy műtéten átesni.

 

 

Kiskunfélegyházaegynapos sebészetBács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Kórház Telephely

Hírdetés

Hírdetés