2022.08.15, Hétfő

Több mint 100 millió forint értékű beruházást tervez a DÉMÁSZ a jövő év végéig Kiskunfélegyházán

DÉMÁSZ

2017.06.01. 11:00

2017-ben saját forrásból 138 millió forintos hálózatfejlesztést hajt végre a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ Kiskunfélegyházán. A város növekvő energiaigényének kielégítésére már készülnek az újabb tervek, a fejlesztés további több száz millió forintos beruházással valósulhat meg.

A Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ partnerként kíván együttműködni Bács-Kiskun megye harmadik legnagyobb településének fejlődésében, ezért 2017-ben saját pénzügyi forrásból 138 millió forint értékű olyan beruházást tervez, amely egyszerre szolgálja a város közép- és kisvállalkozásainak dinamikus fejlődését és a lakosság minőségi energiaellátását. A vállalkozások és a lakosság biztonságos áramellátását szolgálja, hogy a város több utcájában sor kerül a kisfeszültségű hálózat oszlopainak cseréjére.

Erről állapodott meg Kóbor György, a DÉMÁSZ vezérigazgatója és Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere.

Nemzeti közműtársaságként mi is a hosszú távú együttműködésben és a települések gazdasági erősödésében vagyunk érdekeltek. Kiskunfélegyházán és térségében komoly terveink vannak, akár több száz millió forint értékű hálózatfejlesztés is megvalósulhat, amennyiben az egyeztet.” – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ vezérigazgatója.

 

Kiskunfélegyházán olyan vállalkozások jelentős többletenergia-igényének a tervezése és előkészítése is zajlik, amelyek maguk is munkahelyteremtő fejlesztés előtt állnak. Az egyik helyszínen a 120/20 kV-os alállomásból, 6 km hosszban teljesen új 20 kV-os hálózatot épít ki a DÉMÁSZ annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló teljesítményt a jelenleg rendelkezésre álló 0,6MW-ról fokozatosan 6MW-ra növelje.

 

2020-ig a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ üzemelteti a közvilágítást Kiskunfélegyházán. A DÉMÁSZ a közvilágítás üzemeltetőjeként kiemelt felelősséggel látja el a közszolgáltatást, munkatársai ütemezetten végzik a közvilágítási berendezések műszaki felülvizsgálatát és ahol szükséges, elvégzik a javítást illetve a cserét. 2017-ben 15 darab közvilágítási kandeláber cseréje szerepel a tervek között, 4,5 mFt értékben.

 

A kiskunfélegyháziak folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátása érdekében a DÉMÁSZ illetve alvállalkozói még ebben az évben is felmérik, hogy hol van olyan növényzet, amely a villamoshálózatot elérve viharos időjárás esetén üzemzavart okozhat. Ezeken a helyszíneken az önkormányzat képviselőivel történt egyeztetés után a megbízott alvállalkozó partnereink szakszerű gallyazást végeznek, mintegy 15 millió forint értékben.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaközvilágításdémászhálózatfejlesztés

Hirdetés

Hirdetés