2024.03.29, Péntek

Mérföldkőhöz érkezik a könnyűzenei élet Kiskunfélegyházán

infokiskunfelegyhaza.hu

2017.05.23. 09:00

2017. június 2-án, pénteken a kiskunfélegyházi Rocktár Blues Clubjában koncertezik az Egyesült Államokban élő, magyar származású bluesvilgábajnok: Little G Weevil.

Hirdetés

A világhírű bluesgitáros, Little G Weevil magyarországi turnéján Kiskunfélegyházát is útba ejti, mert a város pezsgő könnyűzenei életének és a közelmúltban újraindult, egykor legendás Crossroads Blues Clubjának híre még hozzá is eljutott.

Little G produkcióival az egész földet bejárta az elmúlt 20 évben, sztárokkal turnézott az USA legendás blues clubjaiban, pályája eddigi csúcsát pedig az International Blues Challenge (Nemzetközi Blues Kihívás) 2013-as megnyerése jelentette a memphisi Orpheum Theaterben. A blues világbajnokság versenyén szóló/duó kategóriában első helyezést ért el és a legjobb gitáros címet is megszerezte. A négy napos maratoni megmérettetésen 17 ország több mint 200 indulója közül bizonyult Little G Weevil a legjobbnak. Ugyanebben az évben megjelent harmadik önálló CD-je Moving címmel, amelyen magyar gyökereire is utal. Az angliai Mojo magazin az év három legjobb albuma közé választotta a lemezt. A világ összesített blues rádió lejátszási listáján két hónapig az első tíz között volt az album és 2013 októberében a harmadik helyen tetőzött. A lemez Blues Blast Music Award jelölést is kapott "Az év akusztikus albuma" kategóriában. Little G-t 2013 decemberében a blues műfajában legrangosabb elismerésnek számító Blues Music Awardra jelölték "Az év akusztikus előadója" kategóriában, 2014 –ben pedig elnyerte az év zenésze díjat a Hanosz Awardon.

Little G június 2-i Rocktáras koncertje egy mérföldkő Kiskunfélegyháza könnyűzenei életében, hiszen az elsősorban vájt fülűeknek szóló blues műfaj zenészei közül ekkora név még nem járt a városban.

Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu / Ónodi Árpád

KiskunfélegyházakoncertkönnyűzenebluesgitárLittle G