2024.04.20, Szombat

Újjáépülő járdaszakaszokkal büszkélkedhetnek a félegyháziak

felegyhazikozlony.eu

2017.01.13. 14:38

Megkezdődtek a felújítási munkálatok Kiskunfélegyháza legforgalmasabb járdaszakaszain. A városháza körüli járdák burkolatának a felújításáról még tavaly június 30-án határozott a képviselő-testület.

Hirdetés

Megújul a járdaburkolat a városháza épülete előtti teljes szakaszon, az 5-ös számú főút mellett, a dr. Holló Lajos utcán egészen az Okmányiroda előtti, már kiépített térkő-burkolatig, továbbá a Kazinczy utca felőli részen, a polgármesteri hivatal épületének vonaláig. A felújítás előtt álló járdaburkolat átlagosan 4–5 méter szélességű, és összesen mintegy 600 négyzetméter alapterületű, és látványában a Kossuth utcán megkezdett folyamathoz illeszkedik. A kivitelezés során forgalomkorlátozásokra kell számítani az érintett útszakaszokon – számolt be a részletekről Hartyáni Gyula főtanácsos.

Miután elkészültek a tervezési és engedélyezési feladatok, megkezdődhetett a kivitelezés. A teljes beruházás költségét az önkormányzati ingatlanok eladásából származó többletbevételből fizeti az önkormányzat – tudtuk meg Csányi József polgármestertől, aki emlékeztetett arra, hogy a járdaburkolat helyreállítással szorosan összefügg a volt DM (leendő Plus Market) üzlet üvegportáljainak korhű állapotba való visszaállítása is. Mint ismert, a szükséges, mintegy 30 millió forint értékű munkálat finanszírozását a bérlő magára vállalta, amit az önkormányzat természetesen a bérleti díj megállapításakor figyelembe vett.

A polgármester szerint e két folyamatban lévő beruházással ismét olyan érték megteremtéséhez járulhat hozzá a városvezetés, amelyre méltán lehet büszke Félegyháza.

Galéria

Kiskunfélegyházafelújításvárosházajárdaszakasz