2024.03.28, Csütörtök

Új sportcsarnokot kap a félegyházi Szent Benedek Középiskola

felegyhazikozlony.eu

2017.01.17. 08:40

Lebontják a PG tornatermét. A sportlétesítmény helyén új, 500 millió forintos beruházással, korszerű sportcsarnokot épít a Szent Benedek Középiskola. A diákok ezreit kiszolgáló, kiemelkedő sportolókat nevelő tornatermet ünnepélyes keretek közepette búcsúztatják.

Hirdetés

A búcsúztatásra január 18-án, szerdán 14 órakor kerül sor, az intézmény szeretettel várja az öregdiákokat, az egykori tanárokat és mindenkit, akiknek fontos, kellemes élményei kapcsolódnak a tornateremhez. Az ünnepségen felavatják a legendás testnevelő, Tulit Péter domborművét, és kiállítás mutatja be az intézmény évszázados sportsikereit, az itt nevelkedett élsportolók életútját. 


A lebontásra váró tornatermet 112 évvel ezelőtt adták át. Az idő azonban eljárt felette, ma már nem tudja kiszolgálni a mindennapos testnevelés követelményeit. Ezért döntöttek úgy, hogy új sportcsarnokot építenek. A beruházáshoz pályázati úton 70 százalékos - vissza nem térítendő - támogatást is nyert az intézmény. Az új 700 négyzetméteres küzdőtéren NB I-es kosárlabda mérkőzésekre is alkalmas pálya épül, de kialakítanak röplabda pályát is. Az itt zajló mérkőzéseket 200 fős lelátón szurkolhatják végig a sportrajongók.

Természetesen megújulnak a kiszolgáló helyiségek, az öltözők és a szertárak is. Emellett az új csarnok méltó környezetet biztosít az iskolai rendezvényekhez és ünnepségekhez is. A sportcsarnok remélhetően megőrzi a régi tornaterem lelkét, szellemiségét. Ezért úgy készültek el az építési tervek, hogy a régi épület valamennyi használható tégláját beépítik az újba - mondta el Rokolya Csaba tagintézmény-vezető.

 


A tornaterem-búcsúztató programja:

- Tulit Péter domborművének avatása

- Rokolya Csaba igazgató köszöntője

- Dr. Istvánfi Csaba és dr. Urvári Sándor öregdiákok emlékezése

- Alács Gyula testnevelő múltidézése

- Hardi Gábor Titusz főigazgató köszöntője

- Az újonnan épülő sportcsarnok terveinek bemutatása

- Tulit Péter, Zsivótzky Gyula és az iskola sporttörténetét bemutató kiállítás megnyitása. 

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházasportcsarnokSzent Benedek KözépiskolaTulit Péter