2024.04.24, Szerda

Aranyérmes lett a félegyházi cukorszobrász

felegyhazikozlony.eu

2016.11.07. 13:36

A világ legjobbjai között állt versenybe Kovács János Németországban, a Nemzetközi Gasztronómiai Kiállítás és versenyen, ahol több mint 40 országból 2500 versenyző mérte össze tudását csapatban és egyéniben. Az erfurti bajnokságon 800 egyéni induló közül az úgynevezett D2 artisztika kategóriában egy arany- és egy ezüstéremmel díjazott cukorszobrot készített el a félegyházi mestercukrász.

Hirdetés

Kovács János nem sokkal a kiírt jelentkezési határidő előtt döntötte el, hogy indul a versenyen, így a szobrokat nem is volt ideje többször elkészíteni. A két alkotást részben előre elkészítve, részben a verseny helyszínén összeállítva, két hét alatt sikerült végleges formába önteni.

Északi-sark címet viselő szobra, amely egy téli hatású, jégcsapokkal, kristályokkal pazarul díszített, rozmárokat és pingvineket magában foglaló szobor, az első helyezést érdemelte ki a nívós versenyen.

Ezüstérmes alkotása színében és részleteiben is dzsungel témájú, melynek fő motívuma egy krokodil, bambuszokkal, virágokkal díszítve.

A szállítást nehezen tűrő szobrok sajnos csak darabokban kerültek haza a műhelybe, de a nagy gonddal elkészített, részletgazdag alkotások így is bámulatba ejtő ügyességről tanúskodnak.

A karamellel ragyogóan bánó cukrászt kollégái segítették az előkészületekben, és a versenyen is. A több hazai és nemzetközi versenyt is megjárt szakembernek a megmérettetésen túl tapasztalatszerzést is hoz a részvétel, hiszen – mint mondta - a megrendelők már konkrét, és extrém kérésekkel, tervekkel jönnek.

KiskunfélegyházaKovács János cukorszobrászNemzetközi Gasztronómiai Kiállítás