2024.06.18, Kedd

Németországba is szállít a Fornetti

2016.03.17. 07:57

Az első Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol.

Hirdetés

Az első Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója ismertette, három héten belül megérkeznek a Fornetti első termékei a németországi kiskereskedelmi boltok polcaira. A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott.
A kecskeméti központú Fornetti Kft.-t tavaly vette meg a svájci Aryzta AG. A tranzakcióval az Európában piacvezető pékárugyártó svájci cég kelet-közép-európai jelenlétét kívánta erősíteni.  
Az előzetes adatok szerint a Fornetti csoport árbevétele 12 százalékos bővüléssel 25 milliárd forint körülire nőtt 2015-ben, és idén is kétszámjegyű bővüléssel számolnak.
Az elmúlt fél évben közel 200 új, többségükben Magyarországon foglalkoztatott munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig a következő 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.
A Fornetti közvetlenül több mint 970 dolgozót foglalkoztat Magyarországon - Kecskeméten és Kiskunfélegyházán -, és külföldön is közel 500 alkalmazottja van, Romániában, Temesváron, és Bulgáriában, Ihtimanban. Termékeit 1800 "In Store Bakery", vagyis "Pékség a boltban" típusú üzletben forgalmazzák, 2900 partnerből álló franchise hálózatot is működtet, valamint kiskereskedelmi partnereinél jelenleg 11 országban, több mint 2000 sütési ponton megtalálhatóak termékei.

forrás: mti / fornetti.com

Galéria

KiskunfélegyházapékségFornetti Kft