2024.04.16, Kedd
Közösségi tereket fejlesztenek Kaskantyún
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Közösségi tereket fejlesztenek Kaskantyún

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2022.07.15. 15:48

A felújítással a könyvtár és a művelődési ház alapterülete kerül bővítésre.

Hirdetés

Kaskantyú Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Közösségi terek fejlesztése Kaskantyún” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00004). A projekt keretében 131,5 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

A településen a művelődési ház a község közösségi színtere, alkalmas társadalmi, politikai, családi események, rendezvények lebonyolítására, lakosságot érintő szűrések megszervezésére, valamint a szabadidő hasznos eltöltésére, vásárok, termékbemutatók tartására. Ezen kívül civilszervezetek összejöveteleinek, klubok, amatőr művészeti csoportok tevékenységeinek helyszíne is.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A felújításra szoruló épületben jelenleg előtér, könyvtár, egy tanácskozó terem, egy 120 főt befogadó táncterem, egy 220 férőhelyes színházterem színpaddal, két öltöző, egy főzőhelyiség és mosdók találhatók.

A felújítással a könyvtár és a művelődési ház alapterülete kerül bővítésre az épület alapterületének változatlanul hagyásával. A projekt keretein belül 15 db új ingyenesen használható parkoló kialakítása és 100 m2 zöld felület megújítása is tervezett.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6211 Kaskantyú, Hunyadi János utca 34. hrsz.: 3.

„A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.”

KiskőrösKaskantyúBács-Kiskun Megyei Önkormányzatépületfelújítás

Ajánló