2024.03.19, Kedd
25 éves a kiskőrösi Kunság-Szesz Zrt. és Mátyás Pálinkaház
kunsagszesz.hu

25 éves a kiskőrösi Kunság-Szesz Zrt. és Mátyás Pálinkaház

Kiskőrösi Hírek

2019.01.03. 17:33

A vállalat kis családi vállalkozásból nőtte ki magát, és mára összesen mintegy 45 millió palack szeszesitalt és pálinkát értékesít évente.

Hirdetés

A Kunság-Szesz Zrt. és Mátyás Pálinkaház 1994-ben indult családi vállalkozásként, és mára az ország egyik legnagyobb szeszipari üzemévé nőtte ki magát, ami azt jelenti, hogy a kommersz szeszesitalok kategóriájában piacvezető, megelőzve a nagy múltú szeszesitalt gyártó cégeket, mint például a Győri Likőrgyár zrt. vagy a Várda-Drink Zrt.


Családi vállalkozásból nőtte ki magát nagyforgalmú céggé

Kis családi vállalkozásból építették fel a milliárdos forgalmú céget, amely csak magyarországi értékesítésből származik). Nagy cégként is próbálják megőrizni a családias hangulatot, ahol egyszerre fontos a minőség és a tradíció. A cég előremutató törekvéséit jól tükrözte a 2013-ban megnyílt pálinkafőzde, a Mátyás Pálinkaház, amely az ország egyik legnagyobb pálinkagyártó üzemeként évi több ezer liter kiváló minőségű pálinka előállítására alkalmas.

Fő tevékenységi körük a kommersz szeszesitalok, valamint a prémium kategóriás pálinkák és egyedi keserű likőr gyártása és forgalmazása. Termékpalettájukon az olcsóbb kommersz szeszesitaloktól az exkluzív minőségi termékekig több mint ötvenféle ital található, különböző kiszerelésekben.


Igazi hungarikum a Mátyás Keserű likőr

A vállalat készíti a Mátyás Keserű likőrt, amely a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelve, magas színvonalú technológiával, titkos recept alapján készülő gyomorkeserű jellegű likőr. Csak természetes anyagokat tartalmaz - ízét és illatát fűszer- és gyógynövények adják. A Mátyás Keserű olyan nemzeti termék, amely egyediségével, minőségével és természetességével a hungarikum cím mellett az italínyencek és a nagyközönség tetszését is elnyeri.

A vállalat és a gyártás monumentalitását támasztják alá a számok is. Évente mintegy 10 ezer mázsa gyümölcsöt dolgoznak fel a pálinkakészítéshez, átlagosan évi 45 millió palackot értékesítenek közel 4,5 millió termék formájában. Naponta pedig legalább 250 ezer darab palackot gyártanak le.

KiskőrösKiskőröspálinkapálinkafőzőhungarikumKunság-Szesz Zrt.Mátyás Pálinkaház