2023.12.06, Szerda
A kiskőrösi Mátyás Pálinkaház Cserszegi fűszeres szőlőpálinkája lett Bács megye Legjobbja
Kiskőrös város facebook

A kiskőrösi Mátyás Pálinkaház Cserszegi fűszeres szőlőpálinkája lett Bács megye Legjobbja

Kiskőrös

2018.11.16. 16:03

Az idei keceli Kárpát-medencei Pálinka és Párlatverseny volt a negyedik alkalom, mikor a megye legjobb pálinkáját választotta meg a szakmai zsűri.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megye Szőlőpálinkája és Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje verseny, évről évre a legjobbakat díjazva, elismerve támogatja a megye és a nemzet egyik legértékesebb alkoholját. 

A szőlőpálinka kiválasztását, a szakmai bírálatot hattagú zsűri végezte, amelynek eredménye, hogy idén is a Mátyás Pálinkaház szőlőpálinkája vitte el a pálmát. A tavalyi győztes Irsai pálinkával szemben, idén viszont a pálinkaház Cserszegi Fűszeres szőlőpálinkája kapta a legtöbb pontszámot, szoros versenyben magamögé utasítva más kitűnő italokat. A győztes párlat a megyei elismerés mellett, egy évig viselheti a Bács-Kiskun Megye Legjobb Szőlőpálinkája kitüntető címet. 

Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje címet, a versenyre nevezett és legjobban szereplő főzdék közül, objektív pontozási rendszer alapján választották ki. A 2018-as év győztese a Madarasi Pálinkaház. Az elismerés mellett egy éven át viselheti a főzde termékein jelölve a legeredményesebbnek járó címet. 

A keceli díjátadó ünnepségen Dr. Temesvári Péter megyei jegyző adta át az elismeréseket a megye legjobbjainak. A megyei önkormányzat évről-évre megválasztja a legjobbak legjobbjait, a megye kiválóságait, amely elismeréssel, az erkölcsi támogatáson túl marketinggel, piacra jutásának segítésével, részt vállal a Bács-Kiskun megyei értékek és hagyományok öregbítésében.

 

KiskőrösKiskőröspálinkaMátyás Pálinkaházkeceli Kárpát-medencei Pálinka és Párlatverseny