2024.04.26, Péntek
Új lehetőséget kaphatnak Kiskőrös Járás álláskeresői

Új lehetőséget kaphatnak Kiskőrös Járás álláskeresői

2018.10.24. 21:34

Megalakult a partnerségi alapú helyi foglalkoztatási együttműködés. A megállapodás ünnepélyes aláírására október 24-én a Városháza Dísztermében került sor. Kiskőrös Város Önkormányzat által vezetett konzorcium a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal és az MBE Filadelfia Alapítvánnyal konzorciumi partnerségben nyert el támogatást.

Hirdetés

A TOP-5.1.2-16 konstrukció keretében Kiskőrös Város Önkormányzat által vezetett konzorcium a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal és az MBE Filadelfia Alapítvánnyal konzorciumi partnerségben támogatást nyert a „Helyi foglalkoztatási együttműködések”, Együttműködés a helyben foglalkoztatásért Kiskőrös járásban létrehozására és működtetésére.


A foglalkoztatási együttműködési paktumot 2018. október 24-én írták alá a Városháza dísztermében. A megjelenteket Domonyi László polgármester köszöntötte.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével és köszöntőt mondott Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Kovács Ernő Kormánymegbízott, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal részéről. 

 

Szakmai előadások hangzottak el, Kollár Péter a BKKM-i Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője beszélt a Munkaerő-piaci körképről Bács-Kiskun Megyében és a Kalocsai Járásban, Nyerges Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési vezetője beszámolt a Gazdálkodó szervezetek munkaerő-keresletének várható alakulásáról és képzési igényeinek felméréséről, majd „Egységben az erő – a foglalkoztatási paktum céljai és lehetőségei” tárultak elénk Hollósi Szabolcs, BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezetőjének előadásában.

 

A projekt kiemelt célja a foglalkoztatási szint helyi szintű akciótervek megvalósításával történő bővítése, az álláskeresők munkához juttatása. A célzott képzési programok a konkrét helyi vállalkozói igényekre épülve, az önkormányzatok, helyi foglalkoztatók és a képző intézmények partneri együttműködésére alapozva segítik elő a helyi, konkrét igényeket kielégítő, megfelelő képzettségű munkaerő biztosítását, ezáltal a járási foglalkoztatási és gazdasági viszonyok javítását.

 

A foglalkoztatási paktum megvalósítása során a paktum partnerség keretében a közös munka eredményeképpen olyan együttműködési mechanizmusok alakulnak ki, amely hosszú távon, járási szinten és akár egyéb fejlesztési területeken is hasznot jelentenek a szereplőknek a jövőben.

A projekt során olyan helyi partnerség kialakítása a cél, amely a járás érintett szereplőinek (helyi önkormányzatok, vállalkozók, munkaügyi-, civil- és képző szervezetek) a legszélesebb körét magában foglalja, tagjai a közös cél és az  érdekeik egyezősége okán szoros együttműködésben, aktívan részt vesznek a tevékenységek végrehajtásában, amelynek eredményeképpen a program hozzájárul a járás gazdasági és foglalkoztatási fejlesztéséhez.

A foglalkoztatási partnerség kialakításával, összefogásával a projekt jelentősen hozzájárulhat a járásban működő KKV és nagyvállalatok szakképzett munkaerőhiányának csökkentéséhez.

A vállalkozók bevonása, a konkrét munkaerő- és képzési igényeikre alapozott célzott célcsoport bevonás és kiválasztás hatékonyabbá teszi a munkaerő-felvétel folyamatát, továbbá a projekt eredményeképpen a járási, érintett partnerség hosszú távon is alkalmassá válik a helyi foglalkoztatási problémák önálló kezelésére, az együttműködés fenntartására. A projektben részt vevő munkáltatók felkészítése a hátrányos helyzetű munkavállalók fogadására, a projekt keretében munkába állók sikeres beilleszkedése érdekében.

 

A munkaerő-fejlesztési programok szakmai megvalósítását a BKKM-i Kormányhivatal Kiskőrösi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztály munkatársai látják el. 

 

Az MBE Filadelfia Alapítvány a munkaerőpiacon nem látható inaktívak a munkaerőpiacra történő visszavezetése érdekében mentorálási tevékenységet lát el. 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKiskőrösKiskőrösFoglalkoztatási paktum

Ajánló