2024.03.29, Péntek
Rászorulóknak gyűjt adományokat a HE-DO B.Braun Gyöngyös Kézilabda Klub
pestpilis.hu

Rászorulóknak gyűjt adományokat a HE-DO B.Braun Gyöngyös Kézilabda Klub

pestpilis.hu

2018.11.19. 14:56

– A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának minden tagja fontosnak tartja a segítségnyújtást – mondja Németh Tamás csapatkapitány. Az elmúlt évekhez hasonlóan a HE-DO B.Braun Gyöngyös Kézilabda Klub idén is segíti a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtését november 23-a és 25-e között a gyöngyösi Tesco-ban.

Hirdetés

– Nem származom tehetős családból. Nem éltünk nagy szegénységben, de gyerekként a saját bőrömön megtapasztaltam a szűkösebb karácsonyokat. Ezért számomra különös jó érzés, hogy segíthetek a rászorulókon – mondta Németh Tamás, az NB I-es HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának csapatkapitánya.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös Kézilabda Klub a B. Braun gyöngyösi gyárának munkatársaival az előző évekhez hasonlóan idén is segíti a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtését. A csapat felnőtt és utánpótlás játékosai november 23-a és 25-e között öltik magukra az Élelmiszerbank önkénteseinek mellényét a gyöngyösi Tescoban. Elsősorban a következő felajánlásokat várják: tartós tejet, konzerveket, étolajat, cukrot, lisztet, csokoládét, bébiételt és tésztát.

– Tavaly és két éve is segítettem a gyűjtésben. Kapunk szórólapot, amivel oda kell mennünk a boltba belépő vásárlókhoz. Pár mondatban, de semmiképpen sem erőszakosan kell megkérnünk őket: ha tehetik, támogassák a rászoruló családokat valamilyen tartós élelmiszerrel. Az elmúlt két évben nagyon pozitívak voltak a tapasztalataim. Aki megengedhette magának ezt az extra kiadást, az kivétel nélkül segített – örvendezett a csapat balszélsője.

Tavaly közel 2,4 tonna tartós élelemiszer gyűlt össze, amivel 100 család karácsonyát tudták szebbé tenni az adakozók segítségével.

– A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának minden tagja fontosnak tartja a segítségnyújtást. Ez megmutatkozott idén a mellrák-, és a prosztatarák elleni kampányunkban is. Most a rászorulók segítésén van a hangsúly, amiben a felnőtt csapat és az utánpótlás is nagy örömmel vesz részt. A felnőtt csapat tagjaival már megbeszéltük, hogy a szórólapozás után ki-ki pénztárcájához mérten egyénileg is hozzájárul majd tartós élelmiszerek vásárlásával a gyűjtéshez – közölte Németh Tamás, aki már a gyűjtés első napjának estéjén vállalta az akcióban való részvételt Milorad Krivokapics, Mitar Markez, Uros Vilovski, István Péter és Varsandán Milán társaságában.

 

A Telekom Veszprém elleni meccs előtt is várják az adományokat

Idén a gyűjtés nem korlátozódik egyetlen helyszínre: a november 28-i Telekom Veszprém elleni hazai mérkőzésre is várja a HE-DO B. Braun Gyöngyös a szurkolók adományait, amit a bejáratnál adhatnak majd le a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. Az adományokat gyöngyösi rászoruló családokhoz juttatják el még az ünnepek előtt. A mérkőzésre tartós élelmiszerrel érkezők meglepetésben részesülnek!

HE-DO Kft.KirakatjótékonyságGyöngyös