2024.04.24, Szerda
Kiváló Kollégát jutalmazott az Ölelő Kéz Alapítvány

Kiváló Kollégát jutalmazott az Ölelő Kéz Alapítvány

bacsmegye.hu

2018.11.30. 16:05

2018. november 29-én tartotta meg év végi összejövetelét az Ölelő Kéz Hospice Alapítvány. Dr. Fáyné Margitka köszönte meg a hospice nővérek és a gyógyszolgálat munkatársainak egész éves munkáját, értékelte az évet, valamint jutalmazta a legkiválóbb szakemberét.

Hirdetés

Legelőször dr. Hódi Zsuzsanna főorvos asszony köszönte meg kollégái áldozatos munkáját egy jelképes angyalkával. Elmondta, hogy egy nagyon kemény év áll a hátuk mögött, kimagaslóan sok beteggel. Kívánta, hogy a következő időszakban is hasonlóan nagyon jó együttműködéssel folytatódjon odaadó munkájuk.

Az éves munkaértekezletet dr. Fáy Tamásné, az Alapítvány titkára vezette le, beszámolt a szolgáltatások sikereiről, és felhívta a figyelmet a problémák közös megoldására. Tájékoztatta a megjelenteket a távozó kollégákról, és nagy lelkesedéssel köszöntötték az újonnan belépő szakembereket. Elmondása szerint szükség van az elhivatott, lelkes csapatra.

 

Az Alapítvány a 2018-as évben is sikeresen pályázott, ezekből tudták megoldani az egészségügyi szűréseket és a 650 éves évforduló rendezvényét. Sikeres kapcsolatokat ápolnak helyi vállalkozókkal, akik pénzadományokkal támogatják.

 

Az idei évben számos elismerésben volt részük, két kitüntetést is kapott két munkatárs a hospice szolgálatnál végzett munkájáért. Dr. Hódi Zsuzsanna főorvos asszonyt július 1-én Semmelweis Napon Kecskemét Város Egészségügyi Díjjal jutalmaztak, ahol kiemelt hangsúlyt kapott a hospice szolgálatnál a megalakulás óta végzett orvosi munkája, illetve Sárközi Zsuzsanna, aki május 10-én Egerben a XIII. Magyar Hospice Palliatív Egyesület Országos Kongresszusán vehetett át Polcz Alaine emlékplakettet, a haldoklókkal foglalkozók legmagasabb hospice szakmai kitüntetését, amelyet azon személyek számára adományozzák, akik hosszú évtizedek óta fáradhatatlan tevékenységet végeznek a hospice-ért.

 

A Kuratórium minden évben egy elismerő oklevelet ad át annak a munkatársnak, aki hosszú éven keresztül hűségesen szolgálja a betegeket. Az idén Cserényi Marikára esett a választás, aki a Bács-Kiskun Megyei Kórház I-es Belgyógyászati Osztályának a vezető főnővére, az Alapítvány alapító tagja, ahol a megalakulás óta szorgalmasan, odaadással végzi munkáját.

 

Dr. Fáy Tamásné beszámolója végén Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt az Alapítvány minden munkatársának.

 

KecskemétKirakatÖlelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány