2024.04.25, Csütörtök
Közeledik a tél - hogy ne fagyjunk meg idén? Fűtéskorszerűsítés 1x1

Közeledik a tél - hogy ne fagyjunk meg idén? Fűtéskorszerűsítés 1x1

bacsmegye.hu

2018.09.20. 10:49

A rövidülő nappalok, és a változékony időjárás egyértelmű jelei annak, hogy beköszöntött az ősz, és ezzel együtt a fűtési szezon. Egyesek nyáron elvégezték a szükséges felújításokat, korszerűsítéseket ingatlanjukon, mások azonban még mindig fontolgatják, hogy mibe lenne érdemes belevágni, vagy egyáltalán megvalósítható-e. Ebben a cikkünkben ezekben a kérdésekben szeretnénk segítséget nyújtani.

Hirdetés

A mai napig sok ingatlanban korszerűtlen, életveszélyes fűtőberendezések és régi nyílászárók vannak. Ennek következtében a lakások hűvösek, és az a kis meleg is könnyedén elszökik az ablakok résein. Ilyenkor célszerű az épület energetikai korszerűsítésére időt és pénzt áldozni, hiszen ezzel a lakásunk is kellemesebb lesz, valamint csökkennek a fűtési költségek is.

Lássuk, milyen lehetőségek kínálkoznak erre! Az alábbi négy terület optimalizálásával akár 60 százalékos megtakarítás is elérhető.

  • az épület szigetelése
  • fűtéskorszerűsítés
  • nyílászárócsere
  • megújuló energiák alkalmazása

 

Ha még az idei fűtésszezonra szeretne korszerűsíteni lakásán, akkor a nyílászárócserével érdemes kezdeni. Ez általában egy-két nap alatt be is fejeződik, és a legtöbb esetben engedélyek sem kellenek hozzá.

Rengeteg otthonban működnek még korszerűtlen fűtőberendezések, amiknek nem csak a működtetése drága, de akár életveszélyes is lehet. A kazáncsere megoldja mindkét problémát ez azonban hosszabb időt vesz igénybe. Ha az új kazán hatásfoka nagyobb, mint a régi, vagy a fűtési rendszerben változtatások szükségesek, akkor mindenek előtt egy gáztervet kell készítteteni. Ezt a gázszolgáltató hagyja jóvá, majd ők fogják a kivitelezést is ellenőrizni minőségi és biztonsági szempontból.

A jövőben érdemes az épület szigetelésére is rászánni magunkat, ugyanis ezzel is jelentős hőmegtakarítás érhető el. Ami a megújuló energiákat illeti egyeztessünk róla szakemberrel, hogy a mi ingatlanunkon milyen beruházást lehet és célszerű végezni.

Érdemes a fenti korszerűsítéseket átgondolni, és mihamarabb megvalósítani. Ha kis lépésekben haladunk is, ezzel egyre biztonságosabb és élhetőbb otthont teremtünk magunknak.

Kirakatfűtésfűtéskorszerűsítés