2024.04.20, Szombat
A munkaadókon ma sem múlott

A munkaadókon ma sem múlott

bacsmegye.hu

2018.09.28. 11:12

18 vállalat kínált közel 500 álláshelyet, elsősorban betanított és szakképzett munkakörökre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Járási Hivatala által szervezett állásbörzén a kecskeméti Klapka utcában szeptember 28-án, délelőtt.

Hirdetés

Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg a Klapka utcai rendezévényt, ahol a korábbiakhoz hasonlóan most is megemlítette, Kecskemét az álláskeresők paradicsomának számít ma is, és még a következő években is. Ezen a mai állásbörzén 18 cég van jelen, akik keresik a munkavállalókat és 500 álláshelyet kínálnak a városban és a térségben. Körülbelül 1000 szabad álláshely van ma Kecskeméten, ahová lehetne jelentkezni, ma ennek a felére van itt lehetőség. A következő néhány évben még további több ezer álláshely keresése fog megjelenni, tehát aki esetleg a mai napon nem talál munkát, annak sem kell csüggednie, a jövőben biztosan lehetősége nyílik rá. Az az ember, aki nyitott, nyitott a tanulásra, az rövid úton és gyorsan fog tudni munkahelyet találni. Attól sem kell megijedni, ha nincs megfelelő végzettségük, első körben, amit a munkáltató keres, mert ők hajlandók arra, és segítenek, hogy megtanítják az adott munkát, amit el kell végezni.

Dr. Borics Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője köszöntötte a megjelenteket, említette, hogy a Kecskeméti Járás foglalkoztatási adatai közül jelenleg 3482 fő a regisztrált álláskeresők száma, ami viszont kiemelendő, hogy ennek a létszámnak közel 50%-a 45 év feletti korosztály. Ez a munkaadók részéről is nagy kihívást jelent, nyitottságot követel, hogy minél több álláskeresőnek tudjanak megfelelő munkakörülmények között munkaköröket és álláshelyeket biztosítani. Így a mai rendezvénynek az a fő célja, hogy e célcsoport elhelyezésének a lehetőségét megteremtsék, így elsősorban a betanított és szakképzett munkakörökre keresnek érdeklődőket.

 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétKirakatállásbörzeMunkaügyi Központ