2024.03.19, Kedd
Barangoljuk be a Kékestetőt! Változatos túrák az ország legmagasabb pontján

Barangoljuk be a Kékestetőt! Változatos túrák az ország legmagasabb pontján

bacsmegye.hu

2018.08.31. 08:24

Kalandos egyéni-, és szervezett túrák várják Kékestetőn mostantól a természet szerelmeseit. Az egyedül vagy kisebb társasággal is teljesíthető túrákon túl érdemes részt venni Demecs Norbert, az I love Mátra bronz jelvényes túravezetője által összeállított legendákkal és praktikus ismeretekkel tarkított tematikus kalandozásain is a természetben.

Hirdetés

A Demecs Norbert által összeállított egyéni, tematikus körtúrákat útvonal térképpel, útvonallal, ajánlásokkal és a teljes túra leírásával ITT találja.

A három vezetett túrán – ahogy azt már Demecs Norbitól és az I love Mátra mindig precíz és felkészült csapatától már közel 4 év óta megszokhattuk – a részletes, minőségi, élvezetes túravezetésnek köszönhetően a résztvevőknek lehetőségük van megismerkedni a Mátrával, annak állat-és növényvilágával, a hegység geológiai múltjával, a hegyek között szunnyadó mítoszokkal, legendákkal és további érdekességekkel. Ezek közül is kiemelkedik a szeptember elején elinduló Első lépés a természetbe! programsorozat. A vezetett túrákról bővebben ITT találnak információkat.

Ezek közül is kiemelkedik a szeptember 8-án elinduló Első lépés a természetbe! programsorozat, melyet főleg azoknak ajánlanak a szervezők, akik nem feltétlenül gyakorlott túrázók, de szívesen megismerkednének Magyarország legmagasabb pontjával és annak térségével, a növényvilággal, helytörténeti érdekességekkel. A túráról bővebb információ itt olvasható.

A túrákon a színes programok és a felejthetetlen élmény mellett más okból is érdemes részt venni: a túrázók Magyarország legmagasabb pontján, az ÁNTSZ által elsőként klimatikus gyógyhellyé minősített környezetben élvezhetik a természet és a mozgás egyébként is jótékony hatásit. Galyatetőn és Kékestetőn a napsütéses órák száma is jóval az országos átlag felett van. A napi hőmérséklet ingadozás mindig kiegyenlített: nyáron általában nem haladja meg a 25°C-ot, míg télen ritkán süllyed −15°C alá. A hegycsúcsokon a légnyomás a hazai átlaghoz képest 10 százalékkal alacsonyabb, szintje szintén kiegyenlített. A levegő por és pollenszegény – a házi poratka ezen a magasságon már nem képes megélni. A számos érdekes egyéni és szervezett túra is azt bizonyítja: Kékestető magasan a legjobb, minden évszakban!

Kirakattúrakékestetőtermészet