2024.03.28, Csütörtök

Irodai divat 40-es méret felett

2017.08.29. 14:46

Molettként sokáig nem volt könnyű dolguk a hölgyeknek, mert a boltok nem kényeztették el őket a kínálatukkal.

Hirdetés

 

Ez szerencsésen változott az utóbbi időben: elsősorban az online shopok nyújtanak lehetőséget arra, hogy szélesebb kínálatból merítsenek az átlagnál teltebbek. Míg korábban a divatipar csak szabványméretekben gondolkodott, ma már szinte elvárás, hogy a márkák tervezzenek a plus size méretűekre.

 

Sokan így is feszengve öltöznek egy fontosabb eseményre a munkahelyen, mivel úgy gondolják, a plusz kilók nehezen ‘gombolhatóak el’, és nem egyszerű elegánsan és fesztelenül jelen lenniük egy professzionális helyzetben.

 

Lássunk pár stílustippet divatos és könnyen kivitelezhető irodai külsőhöz!

 

A munkahelyen azt érdemes szem előtt tartani, hogy nem azt kell megmutatnunk, hogy bombanők vagyunk (persze vannak olyan munkahelyek is), hanem például azt, hogy határidőre minden elkészül, amivel megbíznak minket.

Amitől óvakodni kell, az a rendetlennek ható, slampos megjelenés, és a kihívó öltözködés. Sokat emel a megjelenésünkön, ha ápolt a frizuránk, és visszafogottan, ízlésesen sminkelünk.

Bár kétségkívül nőies, de a műköröm nem igazán praktikus: ha sok gépeléssel jár a munkánk, a kollégáink egész nap a kopácsolást fogják hallgatni.

 

Nem kell mindig úgy kinéznünk, mint akit skatulyából húztak ki, de inkább hanyagoljuk azokat a szetteket, amikben a munkából egyenesen be tudunk esni az esti buliba.

‘Alulöltöznünk’ sem érdemes magunkat. A fekete, szürke, barna, ‘porszínű’ öltözékek, alaktalanná tevők ruhák sem előnyösek; mindenkinek elveszik az életkedvét körülöttünk.

 

A munkahelyi divatbakik közé tartozik olyan darabok választása, amelyek túl sokat mutatnak a fehérneműnkből. A spagettipántos topok sajnos ebbe a kategóriába tartoznak. A plus size alkatúak nehezen oldják meg, hogy pánt nélküli melltartót viseljenek, ennek a ruhadarabnak a pántja pedig az etikett szerint nem látszhat ki.

Az áttetsző blúzok és egyéb transzparens ruhák hiába divatosak, vagy öltözzünk alájuk, vagy hagyjuk ki őket az irodai szettből.

 

Ha azt szeretnénk, hogy komolyan vegyenek minket, a túl csajszis ruhák mellett a tinis darabokat - tornacipő, szaggatott farmer, szoros bőr nyakpánt - is felejtsük el.

 

Mire mondjunk igent?

 

A nadrágkosztüm remek megoldás, és egy női zakóval kiegészítve kifogástalan lesz a megjelenésünk. Mindenképpen ruházzunk be egy-két blézerre, amit több nadrághoz vagy szoknyához tudunk passzítani. A karcsúsított, nőies szabású darabok nem fognak optikailag nagyítani.

 

Ha szoknyára szavazunk, rendkívül előnyös a ceruza szabás, ami éppen térdig ér. Ha szűk lenne ez a fazon, egy kis felvágással is viselhető. A térd feletti szoknyákkal legyünk óvatosabbak, ha leülünk és keresztbe vetjük a lábunkat, máris kicsit túl sokat láttatunk a lábunkból.

 

A blúzt felvehetjük minimizer melltartóval, ha nagyon erősek vagyunk kebelben, így nem fognak pattanásig feszülni a gombok. Egy nyakkendővel feldobhatjuk és egyben professzionális stílusban tartjuk a megjelenésünket.

 

Kirakatirodai divat