2024.03.28, Csütörtök

Ideális hálóruha nyárra

2017.05.30. 12:59

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs kellemesebb, mint átcserélni a nappali öltözetünket hálóruhára, és végre átadni magunkat a pihenésnek. Nincs ez így nyáron sem, amikor később megy le a nap, az éjjelek is forróak olykor, és nehezebb pihenni, mint a téli éjszakákon. Nem véletlenül jellemző a kialvatlanság sokunkra a meleg hónapokban.

Hirdetés

Tavasz végétől kezdve, mikor a melegebb ruhadarabokat könnyűekre cseréljük, a pihentető alvásban és az esti, reggeli relaxálásban sokat segít, ha megtaláljuk a számunkra legjobb nyári hálóruhát. Lehet az pizsama, vagy hálóing, szexis vagy laza, sportos, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne, és segítse a frissítő pihenést.

 

Az idei divatszezon különlegessége egyébként, hogy a hálóruhák és pizsamák a divat főszereplői lettek, kimentek az utcára. Minden, ami hálóing vagy köntös-szerű, teljesen elfogadott viselet tavasszal-nyáron.

 

Hogyan válasszunk hálóruhát?

Az elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen. Amellett, hogy az anyaga természetes és puha, ne legyen az öltözetünk szoros, szűk. A nappali ruhák többségében igen nehéz lenne elaludni.

Nyáron a kényelem fő biztosítéka, hogy az ágyban viselt darabok legyenek nagyon könnyűek, mivel a túlzott meleg akadályozza az egészséges alvást.

Sok nőnek nagyon fontos, hogy esztétikus és csábító legyen az éjjeli öltözéke, hiszen a párjával van együtt, mikor ezt viseli.

 

Ha fontos a nőies külső az ágyban is

Egy kicsit csipkés darabot is választhatunk, de vigyázzunk a csipke mennyiségével, mert ez az anyag szúrós. A vékony pántos, lenge kombiné szerű hálóingek biztos elnyerik a ‘közönség’ tetszését, de ha túl hosszú spagettipántok tartják a ruhát, akkor bele is gabalyodhatunk alvás közben.

Remek választás egy némileg kivágott fehér darab, ami egyszerűségében is hatásos, és a lebarnult bőrön csodásan mutat.

 

Mutatós a fényes szatén, ami főleg a nyolcvanas évek slágere volt, ezt inkább ‘bemutató’ öltözéknek lehet ajánlani és nem alváshoz, mivel kissé hideg a tapintása.

Puha és ragyogó anyagú a selyem is, és egészen biztos bőrbarát, de alváshoz sikamlóssága miatt nem ideális.

 

Szupernőiesek a rózsaszín vagy pink hálóingek, amelyek hamvasabbnak láttatják a bőrt, lágyítanak, és bájos megjelenést kölcsönöznek. A fekete pedig mindig ellenállhatatlan, akár éjjel van, akár nappal.

 

Nyáron megengedhetjük magunknak az egészen rövid hálóingeket, hiszen nem kell félni a megfázástól.

 

Ha inkább a relaxálásra és a kényelemre szavazunk

Amennyiben nem tervezünk romantikus éjszakát, mások lehetnek a favoritjaink. Egy rövid, vékony pamut hálóing remek megoldás egy meleg júniusi éjszakára, vagy szavazhatunk egy nyári pizsamára is.

 

Nehéz kellemesebbet elképzelni egy boxer fazonú rövid alsónál és egy ujjatlan vagy rövidujjú trikónál. A vékony pántok a pizsamafelsők esetében sem ideálisak, elcsavarodhatnak, bevághatnak, kellemesebb a trikó fazon.

 

Ha pedig mély és nyugodt alvásra vágyunk, jó tudni, hogy a piros és a narancs hálóruhák segítik leginkább ezt elő leginkább: a meleg, barátságos színek jó érzést keltenek és ellazítanak.

Kirakathálóruhapizsamanyárhálóing