2024.04.29, Hétfő

Kecskemét amiért érdemes itt élni és munkát vállalni!

2017.03.30. 08:49

Magyarországon számos olyan hely van, amely egyszerűen felfedezésért kiált. A nagytájaink közé tartozik az Északi-középhegység, ahol a legkiemelkedőbb városok közé tartozik Eger, és Miskolc. A Dunántúli-dombság területén található Pécs, amely méltán népszerű a látogatók körében. Országunkban az Alföld mondhatni, hogy a legnagyobb tájak közé tartozik. Itt található Kecskemét, ami oktatási, kulturális, gazdasági, és idegenforgalmi központnak is tekinthető.

Hirdetés

 

A város a zene, a képzőművészet és az animáció nemzetközi hírű műhelyeinek, egyedülálló gyűjteményeknek és elismert tudományos intézeteknek is helyet biztosít, amelyeknek feladata, hogy biztosítsák a művészeti és kulturális értékek megőrzését és bemutatását az érdeklődők számára. Mindezek mellett Kecskemét évről - évre visszatérő fesztiválok egész sorozatával várja a lakosságot, és a turistákat egyaránt.

 

Említésre került, hogy a város a kultúra fellegvárának is nevezhető. Kecskeméthez fűződik Katona József neve is, akinek az egyik legnépszerűbb műve a Bánk bán. Továbbá Petőfi Sándor is megfordult már a városban, ugyani ő vándorszínészként tűnt fel Kecskeméten. A városban született a legnagyobb magyar zeneszerző és zenepedagógus Kodály Zoltán. A zenei anyanyelv és kultúra elsajátítását és népszerűsítését szolgálja a Kodály Zoltán ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kodály Zoltán Zenepedagógia Intézet is.

A Kecskeméti Művésztelep is a kultúra nevezetességei közé tartozik, így ezt is érdemes lehet megtekinteni. A Pannónia Filmstúdió helyi műtermében különösen az elmúlt időszakban születtek népszerű fesztiváldíjas alkotások.

 

Látható, hogy Kecskemét sok mindenről, és mindenkiről híres, azonban a városban álláslehetőségek is találhatóak. A KecskemetAllas.hu oldal azért jött létre, hogy megkönnyítse Önnek az álláskeresést. Napjainkban a legtöbb dolog már interneten keresztül történik, így akár otthona kényelméből is kereshet állást. A munkák közül vállalhat részmunkaidős, vagy teljes munkaidős állást is. A fizikai munkák közé tartozik például a targoncavezetői állás. Ez a pozíció az uraknak lehet kedvező.

A vállalatok, hogyha fizikai munkáról van szó, általában két műszakba keresnek munkaerőt. A munkaidő általában hétfőtől péntekig tart, és 8-esetleg 9 órát kell dolgozni. Mint mindenhol, itt is számít a megfelelő tapasztalat megléte, valamint előnyt élvezhet az a személy, akinek van targoncavezetői képesítése. A vállalatok biztosíthatnak munkaruhát, illetve napi egyszeri étkezést a munkavállalók számára, továbbá akár béren kívüli juttatásokat is, mint például a cafeteriát.

Raktári munkatársat is kereshetnek a cégek. A raktáros feladatai közé tartozik a bejövő áru fogadása majd beraktározása a raktárba, kivételezés a raktárból, gyártósor kiszolgálása, mobilterminálon történő könyvelés, egyéb anyagmozgatási feladatok, áruátvétel. Ehhez a munkához általában elegendő a befejezett általános iskolai végzettség, pontos és precíz munkavégzés, több műszakos munkarend bevállalása, valamint a csapatban való együttműködés.

A hölgyek is találhatnak maguknak állást, például irodai munkát. Az irodai munka feladatai közé tartozik az adminisztráció, ügyfélszolgálati feladatok ellátása, adatbázis-telefonok kezelése.

A jelentkezővel szembeni elvárások az alábbiak lehetnek: felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, kiváló kommunikációs képességgel és jó szervezőkészséggel rendelkezzen az illető. Rengeteg álláslehetőséget találhat adminisztrációs munkakörben.

KecskemétKirakatálláskeresőadminisztrációs munkakörmunkavállalás