2024.02.21, Szerda

Kecskeméti Katona József Múzeum

Így ünneplik a Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei a felújított Városházát

2023.06.05

Kecskemét

Felfedező kalandtúra, linómetszés, játékműhely, erdélyi ízek, puliszkakészítés várja az érdeklődőket a múzeum tagintézményeiben.

Gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket a Cifrapalota a nyári szünetben

2022.08.04

Kecskemét

Várják a művészet világa iránt érdeklődő, festeni, rajzolni szerető óvodásokat és kisiskolásokat.

A magyar kultúra napja - Irodalmi estek, díjátadó, himnuszmondó verseny Bács-Kiskun megyében

2022.01.21

Megye

Himnuszmondó versennyel, anyanyelvi játékokkal, kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel, hangversenyekkel ünneplik Bács-Kiskun megyében a magyar kultúra napját.

Múzeumok Őszi Fesztiválja - November elejéig várják a látogatókat Bács-Kiskun megyében

2021.10.12

Kecskemét

Nyomozásra invitálják a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének munkatársai azokat, akik szeretik a történelmet és szeretnék jobban megismerni a várost játékos feladatokon.

Folytatódik a DEMO sorozat, ezúttal is a Kecskeméti Katona József Múzeum részvételével

2020.11.19

Megye

Nagy érdeklődés övezi a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében megvalósuló DEMÓ 3 online eseményt, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák sorozat harmadik virtuális állomását. A digitális múzeumpedagógiai esemény november 23-án debütál majd az online térben, Híres magyarok tematikával a 3-12. évfolyamos diákok számára, ahol közel 40 múzeum feladatait és játékait gyűjtik össze a szervezők korosztályi bontásban.

Sisi édes pillanatai a Cifrapalotában

2020.10.29

Kecskemét

Egy különleges hétvégi program indul a mai naptól, október 29-30-31-én a Cifrapalotában a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében "Sisi édes pillanatai" címmel.

„Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlat nyílt a Cifrapalotában

2020.09.18

Kecskemét

A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.

Online is látható a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé anyaga

2020.04.30

Kecskemét

A Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) témában megrendezett X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé a kecskeméti múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén még március 14-én nyílt meg, de a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések miatt a tárlat csak két napig volt látogatható.

Elérhető a Kecskeméti Katona József Múzeum Digitális gyűjteményi adatbázisa

2019.12.23

Kecskemét

2019. december 22-től több mint 6000 üvegnegatív válik elérhetővé a nagyközönség számára a gyűjteménykezelő- és publikációs szoftver, a MuzeumDigitár segítségével. A folyamatosan bővülő történeti értékű fotógyűjteményből egy kereshető archívum jött létre.

Jelentős gepida temetőrészletet tártak fel Tiszaug határában

2019.11.15

Kecskemét

A temető leletanyagát 2020 őszén a Kecskeméti Katona József Múzeuma a szolnoki Damjanich János Múzeummal közösen állítják majd ki, a szolnoki szakemberek ugyanis 2015-ben Tiszapüspöki határában szintén egy gepida temetőre bukkantak.

Először települt ki a Kecskeméti Múzeum a Sziget Fesztiválra

2019.08.12

Kecskemét

Az első világháborús tábori bordélyok rejtelmei kerülnek napvilágra a fesztiválozók számára.

Kétszeres városmarketing gyémánt díjas Kecskemét

2019.06.11

Kecskemét

Országos városmarketing gyémánt díjat nyert a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Katona József Színház.

Valódi kincsek a fa alá

2017.12.18

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2018. január 30-án nyílik Kecskeméten a Cifrapalotában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum előértékesítésbe kezd, a belépők karácsonyi csomagolásban várják az ajándékozni vágyókat.

Buszokon utazva sem fogyunk ki a látnivalókból: A múzeum is velünk tart!

2017.01.17

A Kecskeméti Katona József Múzeum az elmúlt év tavaszától rendszeresen népszerűsíti kiállításait és programjait a megfelelő terminállal és megyeszékhely számmal rendelkező autóbusz járatokon.

Gábor Áron emléke előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdetnek

2021.02.02

Kecskemét

Az alkotások szabadon választott technikával, A/4-as vagy A/3-as méretben készülhetnek.

Régészeti eredmények igazolják, hogy Kecskemét már ezer éve is lakott volt

2023.01.24

Kecskemét

A városban az elmúlt évtizedben a régészek több 10-11. századi temetőre leltek, illetve a Mercedes-gyár területének feltárása során egy még korábbi jelentős, az avar korra tehető hatalmas településközpontot is találtak.

Andy Warhol és Bob Dylan grafikáit mutatja be két kecskeméti kiállítóhely

2022.07.15

Kecskemét

Két világhírű amerikai művész, Andy Warhol és Bob Dylan grafikáit mutatja be egymással párhuzamosan a Bozsó Gyűjtemény és a Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelye Kecskeméten.

Programokkal emlékeznek a Magyar Kultúra Napjáról Kecskeméten is

2022.01.18

Kecskemét

A Cifrapalota és a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely is várja az érdeklődőket.

Egy Zsigmond-aranypénz korabeli hamisítványára leltek az épülő tiszaugi híd mellett

2021.02.19

Megye

Az ásatás során egy egykori falu, Ság emlékeit is megtalálták a föld mélyén.

Szarmata leleteket találtak Kiskunhalas határában

2020.11.17

Kiskunhalas

A szarmata népcsoporthoz köthető épületeket és tárgyi emlékeket, egyebek mellett kerámiatöredékeket, üvegedényeket és -gyöngyöket, valamint játékkorongokat találtak a régészek a készülő kiskunhalasi napelempark területén.

Az Országos Közgyűjtemények Szövetségének különdíjában részesült a Kecskeméti Katona József Múzeum

2020.10.15

Kecskemét

A program az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében került megrendezésre.

Rodolfo előtt tiszteleg a kecskeméti múzeum legújabb virtuális tárlata

2020.05.13

Kecskemét

A kiállítás közzétételének időpontja május 16-ához, Rodolfo születésnapjához kapcsolódik, ugyanis tiszteletére néhány éve a fiatal bűvészek a magyar bűvészet napjaként ünneplik ezt a napot.

Megszületett a Kecskeméti Katona József Múzeum új imázsfilmje

2020.04.07

Kecskemét

A lendületes, magával ragadó, 3 perces filmbe az alkotók igyekeztek belesűríteni mindazt, kik és mik: milyen sokrétű munkát végeznek a kulisszák mögött, milyen ars poetica hatja át a mindennapjaikat és ad lendületet számukra.

Adventi programsorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum

2019.12.09

Kecskemét

Adventi program- és meglepetéssorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum - közölte az intézmény marketing tanácsadója az MTI-vel.

Kulturális Örökség Napja az egykori kecskeméti Városi Kaszinóban

2019.09.20

Kultúra

A Kecskeméti Katona József Múzeum várja az érdeklődőket szeptember 21-én délelőtt 10 órakor egy épületvezetésre a Rákóczi út 3. szám alatt lévő, egykori Városi Kaszinóba, melynek nagyterme jelenleg – a Városháza felújítási munkálatainak befejezéséig – a polgári házasságkötési szertartások helyszíne.

Több mint 21 ezren látták eddig a Kecskemét 650 kiállítást

2019.08.05

Kecskemét

Újabb kimagasló látogatószámmal büszkélkedhet a múzeum Cifrapalota kiállítóhelye, ugyanis a már félidejében járó Kecskemét 650 tárlatot eddig 21 és fél ezer ember tekintette meg. A modern technika vívmányaival bemutatott kiállítás szórakoztatva meséli el a város históriájának közismert eseményei mellett a kevésbé ismert történeteket is.

Hun kori kerámiatöredékek és egy avar kori kemence is előkerült Kecskeméten

2019.06.07

Kecskemét

Kecskeméten, a Károly Róbert körúton, a tervezett buszforduló területén a 2015-ben végzett próbafeltárást követően néhány hete kezdték el a régészeti megfigyelést.

Nemzetközi konferencia Kecskeméten: fókuszban a leigázottság és a málenkij robot

2017.02.06

„Leigázottság és a málenkij robot" címen a történelmi Magyarországot sújtó tömeges elhurcolások történetét bemutató nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor 2017. február 11-én, a Kecskeméti Katona József Múzeum és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében.

Két ünnep közt nyitva tart a Cifrapalota

2021.12.28

Kecskemét

Számos időszaki és állandó tárlat is megtekinthető a megyeszékhely egyik legkedveltebb kiállítóhelyén.

Virtuális kiállítás nyílt Bajtay Ferenc fotóiból

2021.01.20

Kecskemét

Bajtay Ferenc kecskeméti fotóművész munkásságából emeli ki a jelentősebb felvételeket a Kecskeméti Katona József Múzeum legújabb virtuális kiállítása.