2022.06.30, Csütörtök

Kecskeméti Katona József Múzeum

Múzeumok Őszi Fesztiválja - November elejéig várják a látogatókat Bács-Kiskun megyében

2021.10.12

Kecskemét

Nyomozásra invitálják a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének munkatársai azokat, akik szeretik a történelmet és szeretnék jobban megismerni a várost játékos feladatokon.

Folytatódik a DEMO sorozat, ezúttal is a Kecskeméti Katona József Múzeum részvételével

2020.11.19

Megye

Nagy érdeklődés övezi a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében megvalósuló DEMÓ 3 online eseményt, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák sorozat harmadik virtuális állomását. A digitális múzeumpedagógiai esemény november 23-án debütál majd az online térben, Híres magyarok tematikával a 3-12. évfolyamos diákok számára, ahol közel 40 múzeum feladatait és játékait gyűjtik össze a szervezők korosztályi bontásban.

Sisi édes pillanatai a Cifrapalotában

2020.10.29

Kecskemét

Egy különleges hétvégi program indul a mai naptól, október 29-30-31-én a Cifrapalotában a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében "Sisi édes pillanatai" címmel.

„Magyarország áldott emlékezetű királynéja” - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlat nyílt a Cifrapalotában

2020.09.18

Kecskemét

A Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítása sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát.

Online is látható a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé anyaga

2020.04.30

Kecskemét

A Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) témában megrendezett X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé a kecskeméti múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén még március 14-én nyílt meg, de a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések miatt a tárlat csak két napig volt látogatható.

Elérhető a Kecskeméti Katona József Múzeum Digitális gyűjteményi adatbázisa

2019.12.23

Kecskemét

2019. december 22-től több mint 6000 üvegnegatív válik elérhetővé a nagyközönség számára a gyűjteménykezelő- és publikációs szoftver, a MuzeumDigitár segítségével. A folyamatosan bővülő történeti értékű fotógyűjteményből egy kereshető archívum jött létre.

Jelentős gepida temetőrészletet tártak fel Tiszaug határában

2019.11.15

Kecskemét

A temető leletanyagát 2020 őszén a Kecskeméti Katona József Múzeuma a szolnoki Damjanich János Múzeummal közösen állítják majd ki, a szolnoki szakemberek ugyanis 2015-ben Tiszapüspöki határában szintén egy gepida temetőre bukkantak.

Először települt ki a Kecskeméti Múzeum a Sziget Fesztiválra

2019.08.12

Kecskemét

Az első világháborús tábori bordélyok rejtelmei kerülnek napvilágra a fesztiválozók számára.

Kétszeres városmarketing gyémánt díjas Kecskemét

2019.06.11

Kecskemét

Országos városmarketing gyémánt díjat nyert a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Katona József Színház.

Valódi kincsek a fa alá

2017.12.18

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2018. január 30-án nyílik Kecskeméten a Cifrapalotában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum előértékesítésbe kezd, a belépők karácsonyi csomagolásban várják az ajándékozni vágyókat.

Buszokon utazva sem fogyunk ki a látnivalókból: A múzeum is velünk tart!

2017.01.17

A Kecskeméti Katona József Múzeum az elmúlt év tavaszától rendszeresen népszerűsíti kiállításait és programjait a megfelelő terminállal és megyeszékhely számmal rendelkező autóbusz járatokon.

Gábor Áron emléke előtt tisztelegve rajzpályázatot hirdetnek

2021.02.02

Kecskemét

Az alkotások szabadon választott technikával, A/4-as vagy A/3-as méretben készülhetnek.

Advent a Kecskeméti Múzeumban

2019.11.25

Kecskemét

November 30. és december 24-e között, az idei adventi időszakban, naponta egy-egy ajándékkal kedveskedik közösségi oldalán az intézmény, ahol – az adventi kalendáriumhoz hasonlóan – az adott napra szóló ajándékot találhatnak a látogatók.

A Kolozsvári Magyar Napokon is találkozhatnak a Kecskeméti Múzeummal

2019.08.15

Kecskemét

Az idén 10. alkalommal jubiláló Kolozsvári Magyar Napokon a Kecskeméti Katona József Múzeum két kiállítóhelye, a Cifrapalota és a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely is képviselteti magát. Erdély egyik legnagyobb kulturális fesztiválján immár harmadik alkalommal várják a múzeum munkatársai a családokat, a kicsiket és nagyobb gyermekeket egyaránt.

Páratlan szépségű gobelin került a Kecskeméti Múzeumba

2019.05.16

Kultúra

Az „Egyedi, különleges és minőségi – Helyi Értékek Tára a Kecskeméti Katona József Múzeumban" című kiállítás keretében mutatták be először a múzeum képzőművészeti gyűjteményének egyik új szerzeményét, Lencsés Ida Áldozat (2000) című alkotását.

Egy Zsigmond-aranypénz korabeli hamisítványára leltek az épülő tiszaugi híd mellett

2021.02.19

Megye

Az ásatás során egy egykori falu, Ság emlékeit is megtalálták a föld mélyén.

Szarmata leleteket találtak Kiskunhalas határában

2020.11.17

Kiskunhalas

A szarmata népcsoporthoz köthető épületeket és tárgyi emlékeket, egyebek mellett kerámiatöredékeket, üvegedényeket és -gyöngyöket, valamint játékkorongokat találtak a régészek a készülő kiskunhalasi napelempark területén.

Az Országos Közgyűjtemények Szövetségének különdíjában részesült a Kecskeméti Katona József Múzeum

2020.10.15

Kecskemét

A program az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében került megrendezésre.

Rodolfo előtt tiszteleg a kecskeméti múzeum legújabb virtuális tárlata

2020.05.13

Kecskemét

A kiállítás közzétételének időpontja május 16-ához, Rodolfo születésnapjához kapcsolódik, ugyanis tiszteletére néhány éve a fiatal bűvészek a magyar bűvészet napjaként ünneplik ezt a napot.

Megszületett a Kecskeméti Katona József Múzeum új imázsfilmje

2020.04.07

Kecskemét

A lendületes, magával ragadó, 3 perces filmbe az alkotók igyekeztek belesűríteni mindazt, kik és mik: milyen sokrétű munkát végeznek a kulisszák mögött, milyen ars poetica hatja át a mindennapjaikat és ad lendületet számukra.

Adventi programsorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum

2019.12.09

Kecskemét

Adventi program- és meglepetéssorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum - közölte az intézmény marketing tanácsadója az MTI-vel.

Kulturális Örökség Napja az egykori kecskeméti Városi Kaszinóban

2019.09.20

Kultúra

A Kecskeméti Katona József Múzeum várja az érdeklődőket szeptember 21-én délelőtt 10 órakor egy épületvezetésre a Rákóczi út 3. szám alatt lévő, egykori Városi Kaszinóba, melynek nagyterme jelenleg – a Városháza felújítási munkálatainak befejezéséig – a polgári házasságkötési szertartások helyszíne.

Több mint 21 ezren látták eddig a Kecskemét 650 kiállítást

2019.08.05

Kecskemét

Újabb kimagasló látogatószámmal büszkélkedhet a múzeum Cifrapalota kiállítóhelye, ugyanis a már félidejében járó Kecskemét 650 tárlatot eddig 21 és fél ezer ember tekintette meg. A modern technika vívmányaival bemutatott kiállítás szórakoztatva meséli el a város históriájának közismert eseményei mellett a kevésbé ismert történeteket is.

Hun kori kerámiatöredékek és egy avar kori kemence is előkerült Kecskeméten

2019.06.07

Kecskemét

Kecskeméten, a Károly Róbert körúton, a tervezett buszforduló területén a 2015-ben végzett próbafeltárást követően néhány hete kezdték el a régészeti megfigyelést.

Nemzetközi konferencia Kecskeméten: fókuszban a leigázottság és a málenkij robot

2017.02.06

„Leigázottság és a málenkij robot" címen a történelmi Magyarországot sújtó tömeges elhurcolások történetét bemutató nemzetközi tudományos konferenciára kerül sor 2017. február 11-én, a Kecskeméti Katona József Múzeum és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében.

Két ünnep közt nyitva tart a Cifrapalota

2021.12.28

Kecskemét

Számos időszaki és állandó tárlat is megtekinthető a megyeszékhely egyik legkedveltebb kiállítóhelyén.

Virtuális kiállítás nyílt Bajtay Ferenc fotóiból

2021.01.20

Kecskemét

Bajtay Ferenc kecskeméti fotóművész munkásságából emeli ki a jelentősebb felvételeket a Kecskeméti Katona József Múzeum legújabb virtuális kiállítása.

A jövő évben rendezik a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét

2019.10.18

Kultúra

A Kecskeméti Katona József Múzeum Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel rendezi meg a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét 2020. március 7. és április 25. között a kecskeméti Cifrapalotában, májustól a budapesti Párbeszéd Házában, augusztusban és szeptemberben pedig a Műcsarnokban.

Időutazásra csábít a múzeumok éjszakáján a Kecskeméti Múzeum

2019.06.20

Kultúra

A Kecskeméti Katona József Múzeum idén három helyszínen, a Cifrapalotában, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben, valamint a Naiv Művészetek Gyűjteményében várja a látogatóit, június 22-én szombaton, 18:00-24:00 között.

IX. Kortárs keresztény ikonográfiai biennálé Kecskeméten

2018.03.11

A nagyszabású Seuso-kincs után, most egy újabb izgalmas kiállítást tekinthetnek meg a Kecsekeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyén.