2024.05.20, Hétfő

Díjat nyert az induló zöldmezős beruházás

2016.04.13. 12:20

A Samvardhana Motherson Group (SMG) kapta a díjat az év legnagyobb zöldmezős beruházásáért.

Hirdetés

A Samvardhana Motherson Group (SMG) kapta a díjat az év legnagyobb zöldmezős beruházásáért. A díjat az új kecskeméti gyáregység létesítésére irányuló beruházás nyerte el, amely összesen közel 450 új munkahelyet teremt. A 44 ezer négyzetméteres gyárban lökhárítókat és ajtópaneleket fognak gyártani a regionális autóipari partnerek számára.

A visszapillantó tükör rendszereket gyártó SMR (Samvardhana Motherson Reflectec), a Samvardhana Motherson cégcsoport tagjaként egy újabb üzemet létesít Kecskeméten testvérvállalatával, a Samvardhana Motherson Peguformmal (SMP) közösen. Az SMP egy globális technológiavezérelt vállalat, a nagyméretű autóipari belső és külső modulok szakértője, amelyeket elsősorban német autógyárak számára állít elő. 2018-tól az SMR támogatásával az SMP új gyártóegységében lakkozott lökhárítókat és ajtópaneleket gyártanak majd a helyi autóipari partnereknek. 

A két magyarországi SMR gyár elmúlt öt éves kiemelkedő teljesítményének és növekedési ütemének köszönhetően a Samvardhana Motherson egy újabb jelentős magyarországi beruházás mellett döntött. A 30,9 milliárd forint összértékű fejlesztéshez a magyar kormány 7,72 milliárd forint támogatást nyújtott. 450 új munkahelyet létesítenek, 44 ezer négyzetméteren a Samvardhana Motherson Peguform (SMP) leányvállalat termékpalettájába tartozó alkatrészeket, elsősorban lökhárítókat és ajtópaneleket gyártanak majd, az új vevői megrendeléseknek köszönhetően. 

A fejlesztés elismeréseként Vivek Chaand Sehgal, a Samvardhana Motherson csoport elnöke és alapító társtulajdonosa az "Év Legnagyobb Zöldmezős Beruházásáért” járó díjat vehette át Szijjártó Pétertől, külgazdasági és külügyminisztertől és Ésik Róberttől, a HIPA elnökétől. 

forrás: autoszektor.hu

fotó: kormany.hu

Galéria

KecskemétSamvardhana Motherson Groupzöldmezős beruházásvisszapillantó tükör