2023.09.25, Hétfő

A Mercedes-Benz Gyár dolgozói is szemetet szedtek

2016.04.30. 18:31

Ebben az évben is részt vettek a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban.

Hirdetés

Ebben az évben is részt vettek a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban. Az autógyár munkatársainak kezdeményezésére több mint nyolcvan önkéntes gyűjtött össze 300 zsák szemetet és 60 köbméter konténerben elszállított hulladékot Homokbánya városrészben, ahol a gyár által biztosított kedvezményes bérlakások is találhatók.

A hatodik alkalommal megvalósult TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban, így Kecskeméten is elindult a „tavaszi nagytakarítás” a város különböző pontjain.

„Vállaltunk nagy figyelmet fordít a fenntarthatóság és hosszú távú gondolkodás mindennapi megvalósítására. Természetes volt, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, idén is önként csatlakoztunk ehhez az országos jelentőségű kezdeményezéshez, mellyel városunk, Kecskemét környezetéért tudunk tenni. Ebben az évben a Homokbánya városrészre esett a választásunk, hiszen itt rövidesen 40 bérlakást adunk át kollégáink részére. Az elmúlt évek jó tapasztalatát követve idén is a városhoz tartozó szervezetekkel közösen végeztük a munkát. Ezzel a tevékenységgel másoknak is követendő példát szeretnénk mutatni közös felelősségvállalásból és az eredményes csapatmunka megvalósításából.” - mondta Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A gyár dolgozói négy éve csatlakoztak az országos mozgalomhoz, s idén is szívesen álltak a kezdeményezés mellé. Az idei várostakarítás keretében a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. és a KIK-FOR, a bérlakások kivitelezőjének munkatársaival, valamint a kecskeméti Polgármesteri Hivatal dolgozóival karöltve szedték össze a Kecskemét-Homokbánya városrész környékén eldobált szemetet. Itt találhatóak a gyár dolgozói számára felújított kedvezményes bérlakások is.

„A legjobbat vagy semmit!” – vállaltunk szlogenje környezetvédelmi vezetőként nem csak szlogen, de a mindennapos munkám része. Ezért büszke vagyok arra, hogy csapatommal, kollégáimmal és Kecskemét lakóival együtt magam is részt vállalhatok ebben az egyedülálló, önkéntes környezetvédelmi akcióban” - hangsúlyozta Peter Kriechbaum, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. környezetvédelmi osztályának vezetője.

 „Idén negyedik alkalommal szervezhettem meg a TeSzedd akciót a Mercedes-Benz Gyár dolgozói között, amelyre évről évre egyre többen jelentkeznek és lassacskán –legnagyobb örömömre- egy városi rendezvénnyé növi ki magát. Számomra környezetmérnökként az a legfontosabb, hogy a TeSzedd akció keretében a problémás területeket megtisztítsuk, az illegális hulladéklerakatokat megszüntessük, és a munkatársaim és a lakosság környezettudatosságát növeljük.„– tette hozzá Gyuris Csilla, a gyár környezetvédelmi megbízottja.

Az önkéntesek idén is jó munkát végeztek, több mint 300 zsák szeméttől és 60 köbméter konténerben elszállított hulladéktól szabadították meg a városrészt.

Galéria

KecskemétMercedes-BenzszemétszedésTeSzedd!Homokbánya