2024.05.20, Hétfő

Szutor Gabriella tojáskészítő művésznő kiállítása

2016.03.19. 16:20

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Hírös Agóra Kulturális Központ második emeleti termében pénteken délután megnyílt Szutor Garbriella grafikusművész, tojásdíszítő művésznő kiállítása.

Hirdetés

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Hírös Agóra Kulturális Központ második emeleti termében pénteken délután megnyílt Szutor Garbriella grafikusművész, tojásdíszítő művésznő kiállítása. A rendezvényt a művésznő egykori kecskeméti kollégája, akivel ma is szoros barátságot ápol, Szilágyi Varga Zoltán, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikusművész nyitotta meg.

Szutor Gabriella iparművész varázsol, ha tojás kerül a kezébe. Harci sisakot, kínai vázát, koronát, pamutgombolyagot, vagy pénzérmét készít tojáshéjból, amit a látszat ellenére nagyon strapabíró anyagnak tart.

Művei hagyományos, hétköznapi tojásból készülnek, ám egyedi módon. Kipróbált már mindenféle tojáshéjt, de leginkább a libatojással szeret dolgozni, mert szerinte ez a legalkalmasabb a megformálásra.

Szutor Gabriella műremekei a törékeny anyagba formált maradandóság tárgyai. Elvarázsolnak bennünket kreatív könnyed játékosságukkal, bemutatják az alkotó kivételes mesterségbeli tudását, kísérletező kedvét.

Egyedi művei bejárták a világot, több rangos külföldi kiállításon is szerepeltek nagy sikerrel. Szorosan kötődik Kecskeméthez is, 8 évig dolgozott grafikusként a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műtermében. Olyan rajzfilmeknél működött közre, mint a Magyar Népmesék vagy a Leo & Fred. Jankovics Marcell második, egész estés animációs filmje, a Fehérlófia munkálataiban is részt vett.

A kiállítás április 3-ig naponta 10 és 18 óra között látogatható.

Galéria

Kecskeméthírös agóraSzutor Gabriellatojásdíszítés