2021.05.13, Csütörtök

Kiválóak a kecskeméti Kandósok első eredményei Londonban

2016.07.03. 10:54

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai már napok óta a helyszínen tesztelnek Európa egyik legnagyobb innovációs megmérettetésén, a Shell Eco-marathon Europe-on. Az üzemanyag-hatékonysági verseny technikai és biztonsági előírásait teljesítették, és az első mért eredmény is nagyon jó lett.

 

A Kandó Electric csapat és a futurisztikus jármű

A szeszélyes és sokszor kedvezőtlen időjárás ellenére nem csak sikeresen teljesítették a szigorú technikai és biztonsági előírásokat, hanem első mért eredményként rögtön 326 kilométert tettek meg egyetlen kWh energiával a városi versenypályán. Az innovációs kihívás azonban nem ért véget, még további másfél nap áll a középiskolások rendelkezésére, hogy tovább javítsák eddigi eredményüket, és még jobb helyezést érjenek el a közel 200 diákcsapatból álló nemzetközi mezőnyben.

A 2. mérésen tegnap máris sikerült javítania 335,88 km/kWh-ra, amivel kategóriájában az 56 csapatból jelenleg az előkelő nyolcadik helyen áll a Kandó Electric csapat. És még közel nincs vége a versenynek...

 

A Shell Eco-marathon egy egyedülálló, világméretű verseny, amely az energiahatékonyság határainak feszegetésére ösztönzi a diákokat. Egy évben három Shell Eco-marathon versenyt rendeznek, egyet Ázsiában, egyet Amerikában, és egyet Európában. A verseny során a diákok maguk tesztelik, tervezik és építik a járműveket. A megmérettetés célja, hogy tudományos és mérnöki pálya választására inspirálja a fiatalokat. 

 

A Make the Future London az ötletek és innovációk fesztiválja, amely platformot biztosít a legkiemelkedőbb energetikai ötleteknek, valamint az energetikai kihívásokkal kapcsolatos innovációknak, együttműködéseknek és párbeszédnek. A négynapos fesztivált a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkban rendezik meg 2016. június 30. és július 3. között.

KecskemétShell Eco-MarathonversenyKandó Electricinnovációüzemanyag-hatékonyság