2024.05.21, Kedd
A polgárőrök és a rendőrök közösen razziáztak az éjjel

A polgárőrök és a rendőrök közösen razziáztak az éjjel

2016.05.21. 08:35

Hirdetés

A rendőrséggel összehangolt közös akciót folytattak a polgárőrök Helvécia, Hetényegyháza, Kadafalva, Ballószög és Belső-Nyír területein az éjjel. Hajnalig járták a külterületeket az ott lakók biztonsága érdekében. A cél az, hogy minél gyakrabban történjenek ilyen jellegű razziák a tanyás részeken.

Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere és Oláh József, a Kadafalvi Polgárőr Csoport megalakítója és a Polgárőr Szolgálat vezetője kezdeményezésére szerveződött meg a rendőrséggel összehangolt akció, melyben azonnal partnerként léptek fel az érintett települések polgármesterei.

Helvécián sajtótájékoztatóval és eligazítással indult tegnap este a közös munka, melyet másodszor szerveztek meg. Másfél hónapja Ballószög volt a házigazdája egy ugyanilyen rendőr-polgárőr fellépésnek.

- Célunk, hogy emeljük a külterületen élők közbiztonságát. Sajnos egyre több bűncselekményt követnek el a tanyán élők sérelmére, ezt próbáljuk visszaszorítani. Bízunk benne, hogy egyre több ilyen akciót tudunk megszervezni – hangsúlyozta Oláh József, a Polgárőr Szolgálat vezetője.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az összevont akcióban erődemonstráció is zajlik. Arra törekednek, hogy a polgárőrök autójában is üljön rendőr, aki szükség esetén intézkedni is tud. Visszatartó ereje van, ha a polgárőr autóból is kiszállhat rendőr.

Tegnap este 40 polgárőr, 10 rendőr 18 autóval és gyalogosan vágott neki az éjszakának, hogy hajnalig ellenőrizzék a szórakozóhelyek környékét, valamint őrjáratozzanak a külterületeken.

- Nekünk az a jó eredmény, ha ilyenkor nincs eredmény. Azt nem tudjuk mérni, hogy hány betörést nem követtek el, így nehéz meghatározni egy-egy razzia sikerességét – nyilatkozta lapunknak Oláh József.

- Embereink ilyenkor fényképes körözési listát kapnak, valamint a rendőrség látószögébe került autók rendszámát. A lakosságot is figyelmeztetjük olyan esetben, ha úgy látjuk, nem megfelelően védik tulajdonukat és alkalmat adnak a bűnözőknek. Figyelünk az ittas vagy kivilágítatlan kerékpárosokra, de volt már olyan eset, hogy felfigyeltünk egy traktor rosszul rögzített rakományára és szóltunk a rendőröknek, hogy intézkedjenek – magyarázta a polgárőr.

Azt is megtudtuk, hogy a lakosságtól pozitív visszajelzések érkeznek, szeretik az intenzívebb jelenlétet, ami biztonságot ad számukra.

bacsmegye.hu

Galéria

KecskemétakciórendőrségrazziaMák Kornélpolgárőrséghelvécia