2024.06.15, Szombat

Kecskemét

Állatkertek Éjszakája - fáklyafényben úszó varázserdővé változik a Kecskeméti Vadaskert

2023.08.18

Kecskemét

A Kecskeméti Vadaskert augusztus 25-én rendezi meg az Országos Állatkertek Éjszakáját, amelyen különleges programokkal várja a látogatókat.

Szakmai napot tartottak Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére

2023.07.20

Kecskemét

Nagy érdeklődés mellett tartottak szakmai napot Kecskeméten a halgazdálkodási ágazat szereplői részére, melyen érdekképviseleti szervezetek és gazdálkodók egyaránt képviseltették magukat. A műhelymunkában részt vett Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkára is - közölte az agrártárca.

Példaértékű vízügyi projektet kivitelez a Duna Aszfalt Kecskeméten és Ballószögön

2023.07.13

Aktuális

A hálózatfejlesztés terén áttörést hoztak ez elmúlt évek, többek közt megkétszereződött a hazai szennyvíztelepek száma, a meglévő hálózatra azonban kevesebb figyelem jutott.

Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat

2023.07.07

Kecskemét

Körzeti vételkörzetű kereskedelmi rádiót működtethet decembertől a kecskeméti 96,5 MHz rádiós frekvenciapályázat nyertese - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtökön az MTI-vel.

Kiosztották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál díjait

2023.06.28

Kecskemét

Szombat este a kecskeméti Hírös Agórában tartották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál záróeseményét. 111 alkotás volt versenyben és 20 kategóriában osztottak ki díjakat.

Múzeumok éjszakája - Veterán buszjáratok segítik a helyszínek megközelítését Kecskeméten

2023.06.24

Kecskemét

Tíz múzeumi veterán buszjárat segíti a 34 helyszín megközelítését Kecskeméten június 24-én, szombaton a  Múzeumok éjszakáján - közölte a programokat összefogó Bozsó Gyűjtemény az MTI-vel.

Nem tudta elérni a 15 százalékos árnövekedést a Kecskeméti lakáspiac 2022-ben

2023.06.15

Kecskemét

Tavaly ellentétes hatások érték a lakáspiacot: nagyjából tíz százalékos forgalomcsökkenés mellett 18,5 százalékos árnövekedéssel zárta az évet az ágazat - közölte az OTP Ingatlanpont legújabb Lakóingatlan Értéktérképüket ismertető közleményében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023.06.11

Kecskemét

Azok után, hogy az Energiaügyi Minisztérium második helyezéssel jutalmazta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Re-Színház elnevezésű akcióját, amelyet az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül szerveztek 2022 novemberében, a nemzetközi zsűri is méltatta a projektet, méghozzá egy első helyezéssel.

Ünnepélyesen átadták a Városháza szecessziós épületét Kecskeméten

2023.06.08

Megye

A látványos és jelentős történelmi örökséget képviselő épület a Horváth Építőmester Zrt. munkájával kapta vissza régi fényét. Az eseményen Lázár János építési és közlekedési miniszter a Modern Városok Programhoz illő, új kormányzati együttműködésről is beszélt több vidéki várossal, illetve egy jelentős dél-magyarországi infrastrukturális fejlesztési csomagot is bejelentett.

Elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató

2023.06.03

Kecskemét

A haderő képességének magasabb, hadműveleti szintre emelését írták elő, amely az alakulatok számára fokozott terhelést és összpontosítást jelent.

Egyhetes programsorozattal ünneplik a városháza felújítását Kecskeméten

2023.06.01

Kecskemét

Egyhetes programsorozattal ünneplik a 130 éve épült, szecessziós stílusú kecskeméti városháza felújítását június 4. és 10. között - közölte Bács-Kiskun vármegye székhelyének polgármestere az MTI-vel.

MyFarm - már Kecskeméten is rendelhetünk egészséges zöldségeket egy kattintásra

2023.05.28

Kecskemét

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből.

Csank Jánost a váci aranycsapatra emlékezteti az idei Kecskemét

2023.05.24

Megye

Csank Jánost egykori csapatára, az 1994-ben bajnoki aranyérmes Vácra emlékezteti a labdarúgó NB I-ben újoncként dobogós Kecskemét együttese.

A szentkirályi elkerülő és az M44-es szentkirályi szakasza is ütemterv szerint halad

2023.05.16

Megye

A Közgép kivitelezésében épülő 4,6 kilométeres négysávos szakaszon elkészült a beton burkolatalap; az M44-eshez kapcsolódva megújuló 4622-es és 4623-as utakon pedig már a kopóréteg aszfaltozása zajlik.

Tízéves jubileumát ünnepli az ország első Four Points by Sheraton hotelje Kecskeméten

2023.05.12

Megye

A KÉSZ Group birtokában álló és a csoport által üzemeltetett hotel innovatívan készül a következő évtizedre is.

Tíz ország százhúsz zenésze lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon

2023.07.23

Kecskemét

Négy nap alatt tíz ország mintegy százhúsz zenésze lép színpadra az augusztus 3. és 6. között zajló hetedik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Gőzfelhős kirándulás Kecskemétre Petőfi Sándor nyomában

2023.07.18

Víkend

Az utazás a Petőfi emlékévhez kapcsolódóan keresi fel az alföldi várost.

Himalájai fényfácán-kakas érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe

2023.07.10

Kecskemét

Láma, dámszarvas borjú és indiai ludak is születtek a Kecskeméti Vadaskertben, de a ritkaságnak számító himalájai fényfácán-kakas is látható már az állatkertben - közölte az intézmény igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Hétfőn kezdődik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál Kecskeméten

2023.07.06

Kecskemét

Hétfőn kezdődik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál Kecskeméten; a zenei kínálat középpontjában ezúttal a kórusok állnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

Lézervágó és rozsdapor - indusztriális alkotásokból nyílik kiállítás Kecskeméten

2023.06.25

Megye

Grillsütőként is funkcionáló robotszobrok és acéllemezekből formázott emberi fej: többek között ilyen egyedi alkotások láthatóak a K-ARTS Művészeti Alapítvány június 23-án Kecskeméten megnyíló kiállításán.

Múzeumok éjszakája - Kecskeméten is várja a MÁV az érdeklődőket

2023.06.22

Kecskemét

A MÁV-Volán-csoport 2023-ban is számos programmal készül a június 24-én megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakájára, ahova idén 18 település 19 helyszínével csatlakozott - közölte a MÁV-csoport kedden az MTI-vel.

Kecskeméten is közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot kapnak a nagycsoportos óvodások

2023.06.13

Kecskemét

A „Biztonságosan az iskolába” rendezvénysorozat keretében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) – az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) támogatásával – nagycsoportos óvodások számára szervez közlekedésbiztonsági programot, valamint 10.000 db, közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmazó, ajándékcsomagot oszt szét.

Aláírta szerződését Bács-Kiskun ezredik területvédelmi tartalékosa

2023.06.10

Kecskemét

Katonának lenni a nemzet szolgálatát jelenti, a területvédelmi tartalékos katonák pedig ennek az eszmének a jelképei, hiszen környezetüket jól ismerve biztonságot jelentenek az ott élő emberek számára - mondta a vezérkari főnök együttműködési helyettese Bács-Kiskun vármegye ezredik területvédelmi tartalékosának ünnepélyes szerződtetése alkalmából pénteken Kecskeméten.

Tematikus kiállítás nyílik Kemény Gyula magángyűjteményéből válogatva Kecskeméten

2023.06.07

Kecskemét

Nagybányaiak címmel Kemény Gulya magángyűjteményéből válogatva tematikus kiállítás nyílik a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben kedden a felújított kecskeméti városháza megnyitó ünnepségsorozata keretében.

Ágazati képzőközpontot alakítottak ki Kecskeméten

2023.06.02

Kecskemét

Ágazati képzőközpontot alakítottak ki európai uniós támogatásból Kecskeméten a vállalkozások szakképzett munkaerő-utánpótlása érdekében - közölte a Kecskeméti Szakképzési Centrum az MTI-vel szerdán.

Magyarok az egy hónap múlva kezdődő 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

2023.05.29

Kecskemét

150 éves a magyar képregény, bemutatkozik a 20 éves KEDD stúdió, a MomeAnim és a Kolozsvári Filmtettfeszt.

Huszadik alkalommal rendezik meg az acélszobrászati nemzetközi alkotótábort Kecskeméten

2023.05.26

Kecskemét

Huszadik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+) nemzetközi alkotótábort júniusban - jelentette be az alkotóműhelyt szervező K-ARTS Művészeti Alapítvány kurátora, művészeti vezetője csütörtökön Kecskeméten.

Magyar labdarúgó-válogatott - Kecskeméti újonc Marco Rossi keretében

2023.05.23

Kecskemét

Szalai Gábor, a Kecskemét védője személyében egy újoncot is meghívott a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Májusban Kecskeméten és Lakitelek-Tőserdőn folytatódnak a Muzsikál az erdő programjai

2023.05.15

Kecskemét

Muzsikál az erdő a Hírös Városban címmel május 20-án a kecskeméti Nyíri erdőben, 21-én pedig Lakitelek-Tőserdőn folytatódik a Muzsikál az erdő programsorozat.

Videón mutatjuk, hol tart az M44-es zárószakaszának útépítési projektje

2023.05.02

Megye

A földmunkák a tervezett ütemben haladnak a több mint 30 kilométeres szakaszon.