2019.12.14, Szombat

Kecskemét

A paksi atomerőműhöz riasztották a kecskeméti bázis gripenjeit

2018.07.20

Kecskemét

A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t. A rendőrség szabálysértési eljárást indít az ügyben. A gépek szúnyogirtást végeztek.

Két óvoda és egy bölcsöde esett a korszerűsítés "áldozatául" Kecskeméten

2018.07.19

Kecskemét

Korszerűsítettek két óvodát és egy bölcsődét mintegy 600 millió forintból Kecskeméten, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Kecskeméti iskola is részt vesz a Nébih iskolakert programjában

2018.07.15

Kecskemét

2017 végétől 2018 elejéig immár harmadik alkalommal zajlottak le sikeresen az Iskolakert-hálózat kertjeinek talajvizsgálatai. A Nébih tanakajdi laboratóriumának szakemberei 9 iskolakert 2-2 talajmintáját analizálták.

Jövő héten indul a Kodály Fesztivál Kecskeméten

2018.07.12

Kecskemét

A Kodály Intézet gyönyörű udvarán, madárcsicsergéssel kísérve tartották meg a jövő hétfőn induló Kodály Művészeti Fesztivál sajtótájékoztatóját.

Megkezdődött az 54-es főút kibővítése Kecskemétnél

2018.07.11

Kecskemét

A Duna Aszfalt kivitelezésében közel 9 milliárd forintból megvalósuló négysávosításnak köszönhetően az útszakasz egyben a város déli elkerülőjeként is funkcionálhat majd.

Szép eredménnyel térhetnek haza a Kandósok

2018.07.10

Kecskemét

A magyar diákok megmutatták, hogy fejlesztéseikkel helyük van a jövő mérnökei között, akik a mobilitás legújabb kihívásaira keresnek megoldásokat.

Toborzás Bács-Kiskun megyében

2018.07.09

Megye

Kecskeméten és Kunfehértón várják a héten az érdeklődőket a Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai.

Befejeződött a kecskeméti Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztése

2018.07.06

Kecskemét

A felújítás során megvalósult az épület átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítása és teljes körű energetikai korszerűsítése, továbbá megépült egy tornaterem, 230.07 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

Ma rendezik a Shell Eco-marathon üzemanyag-hatékonysági versenyt

2018.07.05

Kecskemét

A kecskeméti Kandó diákcsapata is indul a csütörtökön kezdődő Shell Eco-marathon Europe versenyen, ahol a diákok új üzemanyag-hatékonysági rekord felállítását kísérlik meg a Make the Future Live elnevezésű londoni fesztivál keretében.

Strapabíróbbá válik a Kecskemétet Nagykőrössel összekötő útszakasz

2018.07.03

Megye

Már elindult a 441-es út burkolatmegerősítésének tervezése.

Megkezdődött a Csiperó Fesztivál Kecskeméten

2018.07.02

Kultúra

Megkezdődött az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó, amelyen 18 ország több mint 25 csoportja, több száz fiatal vesz részt.

Befejeződött a kecskeméti Széchenyi sétányi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

2018.06.26

Kecskemét

A felújítás a meglévő bölcsőde teljes épületét érintette, így a nevelési-gondozási egységek mellett a bölcsőde működését biztosító egyéb helyiségek – melegítőkonyha, szociális helyiségek – felújítását is.

Az adatvédelem mára az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma

2018.06.20

Megye

Család- és Gyermekjóléti Szolgálatok, Központok Adatvédelmi Szakmai Napját tartották június 19-én Kecskeméten.

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2018.06.19

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kórház A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza – az Európai Szociális Alapból 148,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

Kecskeméten tartotta meg aktuális ügyvezetői értekezletét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

2018.06.12

Aktuális

A júniusi értekezletnek Kecskeméten a Four Points by Sheraton adott otthont. A Szállodaszövetség ügyvezetése áttekintette az aktuális témákat, valamint számba vette a nyár és az őszi időszak teendőit.

Megkezdte felkészülését a Nemzeti Ifjúsági Kórus Kecskeméten

2018.07.19

Kecskemét

Megkezdte felkészülését a Nemzeti Ifjúsági Kórus Kecskeméten, amit a jövő héten egy öt koncertből álló fellépéssorozat követ.

Poligonkecske lett Kecskemét kabalafigurája!

2018.07.16

Kecskemét

Kiszabadult a kecske Kecskemét címeréből, új dizájnt, modern színeket kapott.

A kecskeméti Katona Színház is bekerült a Színikritikusok díj legkiemelkedőbb jelöltjei közé

2018.07.13

Kecskemét

Közzétette a Színházi Kritikusok Céhe a Színikritikusok díjára jelöltek névsorát; a szervezet immár 39. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést szeptemberben.

Napelemes rendszerrel korszerűsítik a kecskeméti mentőállomást

2018.07.12

Kecskemét

Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A kecskeméti Mercedesnél mindenkinek van esélye előrébb jutni

2018.07.11

Kecskemét

Épül már a kecskeméti Mercedes-Benz gyár második üteme, a munkaerő-toborzás jövőre erősödik fel. Ebben az üzemben – is – komoly szerephez jutnak majd a robotok, de az automatizációra úgy tekintenek, mint az ember és gép újfajta együttműködésére.

Repültek a sapkák a kecskeméti diplomaátadón

2018.07.09

Kecskemét

A Neumann János Egyetem Szenátusának nyilvános ünnepi ülésén vehették át diplomáikat, illetve igazolásaikat az Egyetem végzősei két helyszínen; Kecskeméten és Szolnokon.

Új bicikliúttal kapcsolja be déli iparterületeit Kecskemét

2018.07.08

Megye

Az eddigi tilalmat feloldva kerékpárral is lehet majd közlekedni az 5-ös főút mentén.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Kecskeméten a Család- és KarrierPONT

2018.07.06

Kecskemét

Inspiratív és befogadó közösségi helyként szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti majd, de megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet is betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Kecskemét is készül a Nagy Ugrás-ra

2018.07.04

Kecskemét

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban található záportározó tó köré építik a Nagy Ugrást: itt wakeboard-, kajak-kenu-, street workout- és horgászbemutatóval is készülnek, valamint a tó élővilágát is megismerhetik a résztvevők, három órakor pedig a vízbe futhatunk a partról, de akár a stégről is ugorhatunk.

Két új hibrid változat jön a kecskeméti Mercedes A-osztályból

2018.07.03

Kecskemét

A csillagos márka kompakt autója hamarosan két zöld rendszámozható új verziót fog kapni.

Kecskemét lesz a világ tájfutásának fővárosa

2018.06.29

Kecskemét

Öt földrész 38 országának 330 versenyzőjét várják a Junior Tájékozódási Futó Világbajnokságra, amelyet július 8-a és 14-e között rendez a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Vasutas Sport Egyesület, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete és a Kiskunsági Nemzeti Park. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere.

Díjeső hullott az Ölelő Kéz Alapítványra

2018.06.21

Kirakat

A Hospice Alapítvány két kiváló szakembere, dr. Hódi Zsuzsanna főorvos asszony Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat, és Sárközi Zsuzsanna Polcz Alaine emlékplakettet kapott munkájuk méltó elismeréseként május hónapban.

Idén is POSZT-díjazott Kecskemét

2018.06.19

Kultúra

A XVIII. Pécsi Orszàgos Színhàzi Talàlkozò szakmai zsûrije Szemenyei Jànost részesítette elismerésben a Csàrdàskiràlynõben nyújtott alakítàsàért.

Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált

2018.06.13

Gasztrotour

Az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg. 

Szupernagyikat avattak a kecskeméti Városházán

2018.06.12

Közösség

Hétfőn délelőtt tartották a CédrusNet Kecskemét Mintaprogram záróeseményét. A hivatásos nagyszülő – Szupernagyi Programot nagy érdeklődés övezte, az első Szupernagyik ma vehették át a „bizonyítványukat”.