2021.01.15, Péntek

Kecskemét

Kecskemét is kiemelt helyszín lesz a Kultúrházak éjjel-nappal sorozatában

2019.02.08

Kecskemét

Az eseményeket több száz helyszínen rendezik meg február 15. és 17. között. 

Új parkolókat kap Kecskemét vásártere

2019.02.05

Kecskemét

A jelenlegi felújítását már nem lehet halasztani, de a bővítésére is szükség van a csúcsidőszakban tapasztalható forgalom miatt.

Gazdasági Évnyitó a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2019.02.02

Kecskemét

A munkaerőhiány és az infokommunikáció a legnagyobb kihívás ma a magyar vállalkozásoknak. Ezt hangsúlyozta Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a köztestület Gazdasági évnyitóján elmondott köszöntőjében.

Ipari innovációs központtal reagált az építőipar robbanására Kecskemét - videó

2019.02.01

Megye

A 65 százalékos növekedésre adott válaszként 7500 négyzetméteres IQ központ segíti a hatékonyság fejlesztését.

Telefonos applikációval lesz indítható az elektromos autók töltése a Mobiliti töltőknél

2019.01.31

Kecskemét

Számos helyen működtetnek elektromos töltőállomást, például Békéscsabán, Budapesten, Szegeden, Monoron, Mezőtúron, Csongrádon és Kecskeméten, valamint az ország legnagyobb elektromos töltőpontját Sormáson. Jelenleg 118 nyilvános töltőpont működik, de folyamatosan telepítenek újabb töltőket, céljuk  az országos lefedettség elérése.

Befejeződött a kecskeméti Klapka utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

2019.01.30

Kecskemét

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott projekt a főépület felújítását, részleges átalakítását, valamint egy új, belső udvari épületszárny építését is magában foglalta. Bővült a három csoportszobás épület alapterülete, ezáltal az óvodai férőhelyek száma is nőtt.

Frenk újra turnézik

2019.01.29

Kultúra

A hétköznapok és az éjszakák elfojtott világáról éneklő egyéni hangú előadó-dalszerző febrár 8-án Kecskeméten játszik.

Kecskemét új büszkesége a CLA

2019.01.29

Aktuális

Talán még a gyárban sem számítottak akkora sikerre, mint amekkorát a Mercedes-Benz CLA négyajtós kompakt kupé és kombi produkált. Öt év alatt több mint 750 ezer példányt értékesítettek a Kecskeméten gyártott autókból.

Megújult a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

2019.01.28

Kecskemét

Az egyedülálló gyűjteményben megtalálhatóak a népi játékok, az ősi eredetű csigacsont játékok, a minőségi kivitelezésű gyári játékok, valamint a gyermekirodalom és bűvészet remekei is, mint például Rodolfo több száz kártyapaklit és bűvészkönyv-ritkaságokat is tartalmazó hagyatéka - tette hozzá.

Kilenc helyszínen mutatja be a Leier építőipari újdonságait a szakmának

2019.01.26

Megye

Szerte az országban várja szakmai napokon a kivitelezőket a modern megközelítéséről is ismert építőipari alapanyaggyártó.

Sorra újulnak meg a kecskeméti bölcsődék

2019.01.24

Kecskemét

Elkezdődött az Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és a Klapka utcai bölcsőde eszközbeszerzése.

Együttműködési megállapodást kötött a MANK és a megyei könyvtár Kecskeméten

2019.01.23

Kecskemét

A Kecskeméti Alkotóház lépésről lépésre kezdi visszanyerni alapításkori súlyát és a ház falain belül folyó munka amellett, hogy méltó az alapítók életművéhez, a 21. század problémáira is folyamatosan reflektál.

Kecskeméten készül Lettország kulturális központja

2019.01.22

Kecskemét

A KÉSZ Csoport gyártja Riga új szabadtéri színházának tetejét, a súlyos acélszerkezetet 130 kamionnal szállítják majd a helyszínre.

A Hunyadiak dicső korát bemutató vándorkiállítás érkezett Kecskemétre

2019.01.18

Kecskemét

A kiállítás a Cifrapalotában 2019. január 28-ig, keddtől vasárnapig 10-17 óra között tekinthető meg.

Ismét hatalmas érdeklődés övezte a Naumann János Egyetem nyílt napját

2019.01.16

Kecskemét

2019. január 16-án a felvételi határidő lejárta előtti utolsó nyílt napját rendezte meg az egyetem. Ezen a szerdai napon is szép számmal látogattak el a fiatalok, szüleikkel.

A képzés és tudásátadás központi kérdés lesz az agrárgazdaságban a következő években

2019.02.08

Gazdaság

A készülő digitális agrárstratégia alapja, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során használni és hasznosítani is tudják a számos új technológiát és az ehhez kapcsolódó tudást, éppen ezért a képzés és tudásátadás központi kérdése lesz a következő éveknek - mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Kecskeméten. 

Új reumatológiai épülettel bővül a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.02.04

Kecskemét

A két ütemből álló beruházás keretében megújul a szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat, továbbá járda- és útépítés, valamint imaház, egészségügyi és raktárépület létesítése is megvalósul.

Medve les a Kecskeméti Vadaskertben

2019.02.01

Kecskemét

A 2019-es év első eseménye febrár 2-án és 3-án a medve les lesz az örvös medvéknél. Kiderül, milyen időt jósol Lucky és Buddha.

Az 500 000. ügyfelet köszöntötték a kecskeméti Deák téri kormányablakban

2019.01.31

Kecskemét

A szerencsés dr. Scheitz Lászlóné délelőtt érkezett a Kormányablakba férjével útlevelet készíttetni.

Változik néhány kecskeméti busz menetrendje február 4-től

2019.01.30

Kecskemét

Kecskemét Közgyűlésének határozata alapján a helyi közforgalmú autóbuszközlekedésében 2019. február 4. (hétfő) üzemkezdettől a 29-es, 34-es, 91E és 95E jelzésű autóbuszvonalakon menetrend módosítások lépnek életbe, valamint 34A jelzéssel új autóbuszvonal kerül meghirdetésre az alábbiak szerint:

Teljesen újjászületik Kecskemét zeneoktatásának műemlékvédelmi épülete

2019.01.30

Megye

A fejlesztés első ütemében a kolostorépület tetőszerkezetét és homlokzatát újítják fel, továbbá új kollégiumot és hangversenytermet kap az intézmény.

Bács-Kiskun megye és Kecskemét lesz az Utazás Kiállítás belföldi díszvendége

2019.01.29

Megye

A megye 25 települése és 6 szervezete fogott össze, hogy megmutassa, miért jó itt élni, miért jó ide utazni, mi az, ami boldoggá teszi az embereket.

Sportolj Bátran Okosan!

2019.01.29

Sport

A Kecskeméti Nemzeti Kosárlabda Akadémia nem csak sportolókat nevel, hanem a sport által is neveli a jövő nemzedékét. Hiszen a fiatalok az edzéseken keresztül tanulnak fegyelmet, együttműködést, kitartást, önuralmat, felelősségvállalást, amely tulajdonságokkal felvértezve a mindennapi életben is könnyebben megállják majd a helyüket, testileg és lelkileg is egészségesebbekké vállnak.

Kecskemét határában gyakorlatoznak a gripenek

2019.01.28

Megye

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pilótái, a 2019. január 28-31. (hétfő-csütörtök) közötti időszakban, a kora esti órákban hajtanak végre repüléseket. A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően történik, a pilóták képzettségének fenntartása érdekében.

A magyar Gripenek Kecskemétről Pápára költöznek

2019.01.25

Kecskemét

Az áttelepülés hátterében az áll, hogy a Modern Városok program részeként a kecskeméti légibázist vegyes (katonai és polgári) használatú repülőtérré fejlesztik. A beruházás idején, legalább fél évig, Pápán állomásoznak majd a pilóták és vadászgépek. A magyar légierő kötelékében 14 Gripen teljesít szolgálatot.

Fodrász Klub alakult Kecskeméten

2019.01.24

Kecskemét

A szépségszakmát művelők egyre nagyobb igénye, hogy inspirálódjanak, tanuljanak, de ne csak a főváros adjon erre lehetőséget, hanem Kecskemét is. Ennek fényében alakult meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik újabb szakmai közössége, nevezetesen a Fodrász Klub.

Befejeződött a kecskeméti Csokor utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

2019.01.23

Kecskemét

A fejlesztések átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági munkálatokat és energetikai korszerűsítést tartalmaztak.

A kecskeméti báli szezon méltó nyitánya volt a kórházi bál a Sheratonban

2019.01.21

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál az elmúlt években Kecskemét legrangosabb társadalmi eseményévé nőtte ki magát.

Felújított házba költözhetnek a kecskeméti cserkészek

2019.01.18

Kecskemét

Egy erősen romos állapotú cserkészházat hoznak majd rendbe. Szélesebb körben is várják majd az ifjúságot, szeretnék, ha ezek közösségi, civil házként is működnének.

Nagyot lép előre Kecskemét kerékpáros közlekedése

2019.01.15

Aktuális

A Duna Aszfalt munkálatainak köszönhetően a vasútállomás és a Kecskeméti Fürdő közötti útvonal kap fejlesztéseket.