2019.10.18, Péntek

Kecskemét

Szép eredménnyel térhetnek haza a Kandósok

2018.07.10

Kecskemét

A magyar diákok megmutatták, hogy fejlesztéseikkel helyük van a jövő mérnökei között, akik a mobilitás legújabb kihívásaira keresnek megoldásokat.

Toborzás Bács-Kiskun megyében

2018.07.09

Megye

Kecskeméten és Kunfehértón várják a héten az érdeklődőket a Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai.

Befejeződött a kecskeméti Árpádvárosi óvoda infrastrukturális fejlesztése

2018.07.06

Kecskemét

A felújítás során megvalósult az épület átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítása és teljes körű energetikai korszerűsítése, továbbá megépült egy tornaterem, 230.07 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

Ma rendezik a Shell Eco-marathon üzemanyag-hatékonysági versenyt

2018.07.05

Kecskemét

A kecskeméti Kandó diákcsapata is indul a csütörtökön kezdődő Shell Eco-marathon Europe versenyen, ahol a diákok új üzemanyag-hatékonysági rekord felállítását kísérlik meg a Make the Future Live elnevezésű londoni fesztivál keretében.

Strapabíróbbá válik a Kecskemétet Nagykőrössel összekötő útszakasz

2018.07.03

Megye

Már elindult a 441-es út burkolatmegerősítésének tervezése.

Megkezdődött a Csiperó Fesztivál Kecskeméten

2018.07.02

Kultúra

Megkezdődött az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó, amelyen 18 ország több mint 25 csoportja, több száz fiatal vesz részt.

Befejeződött a kecskeméti Széchenyi sétányi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

2018.06.26

Kecskemét

A felújítás a meglévő bölcsőde teljes épületét érintette, így a nevelési-gondozási egységek mellett a bölcsőde működését biztosító egyéb helyiségek – melegítőkonyha, szociális helyiségek – felújítását is.

Az adatvédelem mára az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma

2018.06.20

Megye

Család- és Gyermekjóléti Szolgálatok, Központok Adatvédelmi Szakmai Napját tartották június 19-én Kecskeméten.

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2018.06.19

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kórház A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza – az Európai Szociális Alapból 148,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

Kecskeméten tartotta meg aktuális ügyvezetői értekezletét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

2018.06.12

Aktuális

A júniusi értekezletnek Kecskeméten a Four Points by Sheraton adott otthont. A Szállodaszövetség ügyvezetése áttekintette az aktuális témákat, valamint számba vette a nyár és az őszi időszak teendőit.

Adóklub Kecskeméten

2018.06.12

Kecskemét

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága június 20-án, szerdán 8 és 11 óra között Adóklubot rendez Kecskeméten a Kuruc körút 16. szám alatt.

Húsz ország 600 fiatalja vesz részt a nemzetközi gyermektalálkozón Kecskeméten

2018.06.11

Kecskemét

A jubileumi fesztiválra a hagyományos programok mellett újdonsággal is készülnek. A nyitó- és zárórendezvény előtti fesztiválparádén a fellépő gyermekcsoportok országaik zászlóival vonulnak végig a vasútparkból a főtérig. 

Új piaci Univer ABC nyílt Kecskeméten

2018.06.08

Kecskemét

A bolt megnövelt eladótérrel, modern belső kialakítással, tágas terekkel igyekszik kényelmes vásárlási élményt biztosítani minden régi és újdonsült vásárlónak.

Elrajtolt a Mercedes második kecskeméti gyárának az építése

2018.06.06

Kecskemét

Az egymilliárd eurós üzem új fejezetet nyit a Mercedes életében. Hagyományos személygépkocsik és alternatív meghajtású modellek készülnek majd benne a legkorszerűbb gyártótechnológiával.

Kecskeméten nyílt meg a LeitnerLeitner új regionális irodája

2018.06.04

Kecskemét

2018 júniusában új magyar regionális irodával bővül az osztrák gyökerű LeitnerLeitner adótanácsadással, könyveléssel, könyvvizsgálattal foglalkozó hálózata. Az irodát Király László György, a korábbi APEH elnök vezeti. Az új iroda elsősorban a délkelet-magyarországi megyékben működő vállalkozások számára fog teljes körű szolgáltatást nyújtani.

Repültek a sapkák a kecskeméti diplomaátadón

2018.07.09

Kecskemét

A Neumann János Egyetem Szenátusának nyilvános ünnepi ülésén vehették át diplomáikat, illetve igazolásaikat az Egyetem végzősei két helyszínen; Kecskeméten és Szolnokon.

Új bicikliúttal kapcsolja be déli iparterületeit Kecskemét

2018.07.08

Megye

Az eddigi tilalmat feloldva kerékpárral is lehet majd közlekedni az 5-ös főút mentén.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Kecskeméten a Család- és KarrierPONT

2018.07.06

Kecskemét

Inspiratív és befogadó közösségi helyként szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti majd, de megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet is betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Kecskemét is készül a Nagy Ugrás-ra

2018.07.04

Kecskemét

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban található záportározó tó köré építik a Nagy Ugrást: itt wakeboard-, kajak-kenu-, street workout- és horgászbemutatóval is készülnek, valamint a tó élővilágát is megismerhetik a résztvevők, három órakor pedig a vízbe futhatunk a partról, de akár a stégről is ugorhatunk.

Két új hibrid változat jön a kecskeméti Mercedes A-osztályból

2018.07.03

Kecskemét

A csillagos márka kompakt autója hamarosan két zöld rendszámozható új verziót fog kapni.

Kecskemét lesz a világ tájfutásának fővárosa

2018.06.29

Kecskemét

Öt földrész 38 országának 330 versenyzőjét várják a Junior Tájékozódási Futó Világbajnokságra, amelyet július 8-a és 14-e között rendez a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Vasutas Sport Egyesület, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete és a Kiskunsági Nemzeti Park. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere.

Díjeső hullott az Ölelő Kéz Alapítványra

2018.06.21

Kirakat

A Hospice Alapítvány két kiváló szakembere, dr. Hódi Zsuzsanna főorvos asszony Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat, és Sárközi Zsuzsanna Polcz Alaine emlékplakettet kapott munkájuk méltó elismeréseként május hónapban.

Idén is POSZT-díjazott Kecskemét

2018.06.19

Kultúra

A XVIII. Pécsi Orszàgos Színhàzi Talàlkozò szakmai zsûrije Szemenyei Jànost részesítette elismerésben a Csàrdàskiràlynõben nyújtott alakítàsàért.

Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált

2018.06.13

Gasztrotour

Az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg. 

Szupernagyikat avattak a kecskeméti Városházán

2018.06.12

Közösség

Hétfőn délelőtt tartották a CédrusNet Kecskemét Mintaprogram záróeseményét. A hivatásos nagyszülő – Szupernagyi Programot nagy érdeklődés övezte, az első Szupernagyik ma vehették át a „bizonyítványukat”.

30. évfordulóját ünnepli a Csík Zenekar

2018.06.11

Kultúra

Június 23-án este 20 órakor Kecskemét Főterén, ahol az immáron 30 éves Csík zenekar ünnepi koncertre várja kecskeméti közönségét olyan jeles előadóművész közreműködőkkel, mint Kiss Tibor a Quimby zenekar frontembere, Fitos Dezső Társulatának profi táncosai és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamarazenekara.

Befejeződött a kecskeméti Bíró Lajos utcai óvoda infrastrukturális fejlesztése

2018.06.11

Kecskemét

A fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretén belül, vissza nem térítendő, 127.55 millió forintos támogatással valósult meg.

Sportnap Kecskeméten az esély, egyenlőség és elfogadás jegyében

2018.06.07

Kecskemét

Ép és fogyatékkal élő gyermekek sportolhattak együtt a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében a Messzi István Sportcsarnokban. A vidám hangulatú sportrendezvény programjai között érzékenyítő foglalkozások is voltak.

Nézettségi rekorddal zárta az évadot a kecskeméti Színház társulata

2018.06.05

Kultúra

A május végéig megtartott 385 előadást összesen 109.461 néző látta.

Közkívántra! Újra kézműves sörfesztivál Kecskeméten

2018.06.03

Kecskemét

2018. június 8-10. között a Hírös Város Turisztikai Központ szervezésében immár második alkalommal kerül megrendezésre a tavalyi évben nagy sikerrel debütált Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál.