2021.04.13, Kedd

Kecskemét

Az idei kecskeméti Palacsinta Fesztivál az 50's, 60's évek jegyében zajlik

2019.03.27

Kecskemét

Április 12 és 14 között kerül megrendezésre Kecskemét főterén a 3. Palacsinta Fesztivál, ahol sok sok ezer palacsinta különlegesség, palacsintaevő versenyek, palacsintasütő verseny, vidámság, minőségi kézműves vásár, amerikai autós találkozó és kiállítás, muzsika, étel, ital, rockabilly és rock'n roll várja a családokat.

Már várják a jelentkezéseket a KecskemétRocks-ra

2019.03.25

Kecskemét

A rendezvényre komplett zenekarok, kórusok is nevezhetnek, de olyan zenészek is tagjai lehetnek Magyarország óriászenekarának, akik eddig csak otthon zenéltek. A www.cityrocks.hu oldalon a hangszer megjelölése mellett egy, a jelentkezőknek magukról készült kisvideót kell elküldeni a szervezőknek.

Kecskemét is kiállította Minta Programját

2019.03.20

Kecskemét

2019. március 6-7. között Brno adott otthont a soron következő projekt partneri egyeztetőnek és egyben a helyi érdekelteknek rendezett fórumnak, amelyen Kecskemét MJV Önkormányzata és Slow Food Kiskunság, mint projekt partnerek is jelen voltak.

Több száz zenész Kecskeméten

2019.03.19

Kecskemét

Az élőzene fővárosává válik Kecskemét idén ősszel. Szeptember 7-én ugyanis a Bács megyei nagyvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját, ahol a 2018-as szegedi SzegedRocks-hoz hasonlóan több száz zenész fogja egyszerre eljátszani a szervezők által kiválasztott zeneszámokat. Hazánk legnagyobb rockzenekarába már elindult a jelentkezés.

Bővíti gyárát a Knorr-Bremse Kecskeméten

2019.03.17

Kecskemét

A gyár tavaly elérte maximális kihasználtságát, és ez szükségessé tette a bővítést az újabb gyártósorok telepítéséhez és a raktározási terület fejlesztéséhez.     

Kecskemétről rajtol a Tour de Hongrie zárónapja

2019.03.13

Megye

Az idei Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny június 16-i, utolsó napi rajtállomása Kecskemét lesz, ezen a napon 169 km-t tesznek meg a versenyzők.

Jubilál a Színművészeti Egyetemek Találkozója

2019.03.08

Kecskemét

Tizedik alkalommal rendezi meg a kecskeméti Katona József Színház a SZÍN-TÁR találkozót, március 26-30. között.

Rekordot döntött az országosan híres Kecskeméti Ifjúsági Bál

2019.03.02

Kecskemét

Az eseményt idén már negyedik alkalommal rendezték meg, és minden eddiginél több fiatal tette tiszteletét a bálon. A rendezvényen helyi előadók és zenekarok szolgáltatták a talpalávalót.

Több mint hatvan programot kínál a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2019.02.28

Kecskemét

Tizenöt helyszínen több mint hatvan programot kínál a március 11. és április 1. között zajló 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amelynek idei mottójául a szecessziót, a megújulást választották a szervezők.

Több mint 190 ezer autó készült tavaly a kecskeméti Mercedes-gyárban

2019.02.26

Kecskemét

A Mercedes-Benz személyautók már harmadik éve vezetik a prémium szegmens eladási listáját, a Mercedes-Benz Hungária Kft. 7 százalékos árbevétel-növekedést ért el 2018-ban. Tavaly ismét több mint 190 ezer darab személygépkocsit gyártottak Kecskeméten. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nettó árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd eurót.

Mától újra látogathatók a betegek

2019.02.22

Kecskemét

Péntek reggel 8 órától ismét lehet látogatni a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti és kiskunfélegyházi telephelyein fekvőket.

Azonnal megbüntetik a szabálytalankodó sofőröket Kecskeméten

2019.02.18

Kecskemét

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a térfigyelő kamerák segítségével egy sajátos akciót indítottak a balesetek visszaszorítása érdekében.

Korszerűsítettek két óvodát és egy iskolát Kecskeméten

2019.02.13

Kecskemét

Befejeződött két óvoda és egy általános iskola mintegy 526 millió forintos korszerűsítése Kecskeméten, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében.

Kecskemét is kiemelt helyszín lesz a Kultúrházak éjjel-nappal sorozatában

2019.02.08

Kecskemét

Az eseményeket több száz helyszínen rendezik meg február 15. és 17. között. 

Új parkolókat kap Kecskemét vásártere

2019.02.05

Kecskemét

A jelenlegi felújítását már nem lehet halasztani, de a bővítésére is szükség van a csúcsidőszakban tapasztalható forgalom miatt.

Az időben felfedezett tumor jó eséllyel gyógyítható

2019.03.25

Megye

Bács-Kiskun megyében három akkreditált emlőszűrő központ működik: Kecskeméten, Baján és Kiskunhalason. Mindenki a lakóhelye szerint illetékes központban tud vizsgálatra bejelentkezni. A rosszindulatú emlőtumor időben felfedezve, korszerű kezelésekkel, nagy eséllyel gyógyítható. Rendszeres szűrővizsgálattal – országosan- az emlőrák okozta halálozás 35-40%-os csökkenése érhető el.

Kicsit csökkent ugyan, de még így is boldogok a bács megyeiek

2019.03.21

Megye

Tatabánya Magyarország legboldogabb városa, Salgótarján a sor végén kullog a megyeszékhelyek boldogságszint rangsorában a boldogság világnapja alkalmából szerdán közzétett kutatás szerint.

Országos roadshow-t indított az MKIK a szakképzés népszerűsítésére

2019.03.20

Megye

Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, Baján és Kalocsán találkozhatnak a fiatalok a lila színű kamionnal.

Március végén ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált

2019.03.18

Kultúra

A 28. alkalommal megrendezendő esemény egyik újdonsága, hogy ez évtől mindig egy ország lesz a főszereplő, elsőként Olaszországot választották.

Megújul a kecskeméti városháza épülete

2019.03.14

Kecskemét

A munkálatok előre láthatóan 22 hónapot vesznek igénybe. A teljes körű renoválás, melyben nem csak egyes falsávok, hanem a teljes tetőzet, a közel 7000 négyzetméternyi homlokzat, a nyílászárók és az energetika is megújul.

Ingyenesen használható sportpark épül mintegy 80 millió forintból

2019.03.11

Kecskemét

Május végére két sportfejlesztési beruházás készül el Kecskeméten. Az ingyenesen használható sportpark a szabadidőközpontban és az Akadémia új parkolója összesen 248 millió forintból valósul meg. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatát a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI hagyta jóvá.

Kecskeméten inkább házat érdemes vásárolni

2019.03.07

Kecskemét

A magyarok átlagosan három alkalommal adnak-vesznek lakást életük során és ezek időpontja elsősorban az élethelyzetük megváltozásához köthető: az első lakás vásárlása az önállósodás jegyében, a második ingatlan vásárlása a család bővülésével, végül a gyermekek önálló életkezdésével jellemzően ismét kisebb lakást keresnek.

Márciusban áramszünettel járó munkákat végeznek majd Kecskeméten és Kiskunfélegyházán

2019.03.01

Megye

Az érintett településeken oszlopcsere, illetve hálózatbővítés miatt várható időszakos áramkimaradás.

Takarék Csoport: Kecskeméthez köthetőek a legnagyobb fejlesztések

2019.02.27

Kecskemét

Ipariingatlan-beruházásokat találhatóak, mint például a Mercedes karosszéria üzeme, illetve az SMR lökhárítógyártó üzeme.

Országos döntőben a Bányai fiú kosarasai

2019.02.25

Kecskemét

Február 25-én rendezték meg a B kategóriás V-VI. korcsoportos Diákolimpia Bács-Kiskun megyei döntőjét, ahonnan a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata a pécsi döntőbe kvalifikálta magát.

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

2019.02.22

Kecskemét

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Hamarosan a kecskeméti Decathlonnál is lesz elektromosautó-töltő

2019.02.13

Kecskemét

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

Robotépítő diákok nemzetközi találkozóját tartják Kecskeméten

2019.02.12

Kecskemét

Vegyes csapatokban különböző logikai és informatikai feladatokat oldanak meg, majd a rendezvény zárásaként, pénteken a hét folyamán épített és programozott robotok sumo versenyére kerül sor.

A képzés és tudásátadás központi kérdés lesz az agrárgazdaságban a következő években

2019.02.08

Gazdaság

A készülő digitális agrárstratégia alapja, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során használni és hasznosítani is tudják a számos új technológiát és az ehhez kapcsolódó tudást, éppen ezért a képzés és tudásátadás központi kérdése lesz a következő éveknek - mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Kecskeméten. 

Új reumatológiai épülettel bővül a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.02.04

Kecskemét

A két ütemből álló beruházás keretében megújul a szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat, továbbá járda- és útépítés, valamint imaház, egészségügyi és raktárépület létesítése is megvalósul.