2022.06.30, Csütörtök

Öttusa vk - Négy magyar a kecskeméti női döntőben

2016.04.15. 11:14

Négy hazai öttusázó jutott be a szombati női döntőbe a kecskeméti világkupaversenyen.

Négy hazai öttusázó jutott be a szombati női döntőbe a kecskeméti világkupaversenyen.

A 83 fős mezőnyben három csoportban zajlottak a csütörtöki selejtezős küzdelmek. Mindegyikből az első nyolc hely ért közvetlenül döntőt, további 12 versenyző pedig pontszáma alapján került a fináléba.
Az idény első két vk-fordulóján, Kairóban és Rio de Janeiróban egyformán negyedikként végző, s ezzel az olimpiai kvótára jó eséllyel pályázó Földházi Zsófia az A csoportból magabiztosan, hatodikként lépett tovább. Ugyaninnen a kilencedikként záró Boros Alexandra, illetve a 12. helyen célba futó Alekszejev Tamara is döntőbe jutott magas pontszámával.
A már tavaly kvótát szerző Kovács Sarolta, aki öt hete lágyéki sérvműtéten esett át, emiatt a vk-sorozatban most versenyez először, szintén bekerült a döntőbe, mégpedig a C csoportból, ahol kiegyensúlyozott teljesítménnyel második lett, az úszást pedig megnyerte.
A kecskeméti vk pénteken a férfiak selejtezőjével folytatódik, majd a hétvégén a döntők következnek, hétfőn pedig a vegyes váltók küzdenek az érmekért. A vívást a Messzi István Sportcsarnokban, az úszást a városi sportuszodában, a lovaglást és a kombinált versenyt a Benkó Zoltán Szabadidő Központban bonyolítják le.
A vk-sorozatban a kairói és a riói után Rómában rendeztek versenyt, a kecskeméti a negyedik állomás. A döntőt, az egyesült államokbeli Sarasotában május elején tartják. Az augusztusi olimpia előtt még lesz világbajnokság május végén Moszkvában - azon közvetlenül is lehet majd kvótát szerezni - és Európa-bajnokság július első teljes hetében, Szófiában. A vb után, június 1-jén zárul a világranglista, amelyről a nemzetközi szövetség feltölti a riói 36 fős férfi és női mezőnyt. A rangsorból legalább hat-hat öttusázó jut majd olimpiai részvételi joghoz.

forrás: mti / Magyar Öttusa Szövetség

Galéria

KecskemétKecskemétúszásfutásöttusa vkvíváslovagláslövészet