2024.02.26, Hétfő

Öttusa vk - Ötödik a magyar vegyesváltó

2016.04.19. 08:27

Ötödik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Málits István páros a vegyesváltók versenyében a kecskeméti öttusa világkupán.

Hirdetés

Ötödik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Málits István páros a vegyesváltók versenyében a kecskeméti öttusa világkupán.

A magyarok a 2x100 méteres úszásban az ötödik, vívásban és lovaglásban pedig a harmadik legjobb eredményt érték el a hét kettőst felvonultató mezőnyben. Így a lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futást negyedikként kezdhették, végül ötödikként értek célba. A kombinált számban az ötödik idő volt az övék.

    Eredmények, vegyesváltó:
1. Guatemala (Isabel Brand, Charles Fernandez) 1460 pont
2. Egyiptom (Szondosz Abubakr, Serif Nazeir) 1440
3. Németország (Alexandra Bettinelli, Alexander Nobis) 1424
...5. Magyarország (Alekszejev Tamara, Málits István) 1413 (úszás: 2:05.82 perc/323 pont, vívás: 18 győzelem/209 pont, lovaglás: 282 pont, lövészet-futás: 11:41.59 perc/599 pont)

A hétvégi egyéni versenyekben három magyar állhatott dobogóra: Földházi Zsófia és Marosi Ádám ezüst-, Demeter Bence pedig bronzérmet nyert.
A vk-sorozatban a kairói, a riói és a római után a kecskeméti volt a negyedik állomás. A döntőt az egyesült államokbeli Sarasotában május elején rendezik. Az augusztusi olimpia előtt még lesz világbajnokság május végén Moszkvában - azon közvetlenül is lehet majd kvótát szerezni - és Európa-bajnokság július első teljes hetében Szófiában. A vb után, június 1-jén zárul a világranglista, amelyről a nemzetközi szövetség feltölti a riói 36 fős férfi és női mezőnyt. A rangsorból legalább hat-hat öttusázó - köztük gyakorlatilag már biztosan Földházi és Marosi - jut majd olimpiai részvételi joghoz. Esélye van erre még Demeternek is. Kovács Sarolta és Kasza Róbert már rendelkezik kvótával.
Egy országból nemenként két öttusázó vehet részt a játékokon. Amennyiben több szerez indulási jogot, az adott szövetség dönti el, kit nevez.

forrás: mti / kesport.hu

Galéria

KecskemétKecskemétöttusavkvegyesváltóAlekszejev TamaraMálits István