2021.09.25, Szombat

A Kecskeméti Főiskola az idén is az Educatio Kiállításon

2016.01.20. 13:53

Minden eddiginél nagyobb standon jelenik meg a Kecskeméti Főiskola a felsőoktatás legjelentősebb magyarországi seregszemléjén, az Educatio kiállításon.  A stand impozáns mérete és a kiállításon részt vevő partnerek száma jelzi, hogy a főiskola széles körű együttműködésre épít az egyetemmé válás folyamatában.  A kecskeméti intézmény ugyanis most utoljára lesz főiskolaként jelen, hiszen 2016. július 1-jétől egyesülve a Szolnoki Főiskolával egyetemként folytatja munkáját.  A stand attrakciója lesz az Ausztráliát öt nap alatt napenergiával átszelő MegaLux. A Mercedes-Benz pedig idén is önálló kiállítással illeszkedik a Kecskeméti Főiskola bemutatkozásához.

A standon bemutatkozik a főiskola három kara, a GAMF Kar, a Kertészeti Főiskolai Kar és a Tanítóképző Főiskolai Kar. Az érdeklődők megismerhetik a képzési kínálatot, tájékozódhatnak az egyes szakokon oktatott tantárgyakról, a követelményekről, a gyakorlati lehetőségekről. Az eddigi alapszakok (anyagmérnök, gépészmérnök, járműmérnök, műszaki menedzser, mérnökinformatikus, kertészmérnök, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, környezetgazdálkodási agrármérnök, tanító, óvodapedagógus) mellett nagy érdeklődésre tart számot az intézmény első közgazdasági képzése, a gazdálkodási és menedzsment alapszak. 

Annál is inkább, mert a képzést támogató Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány jóvoltából a felvételin legalább 350 pontot elérő jelentkezők a költségtérítést teljes egészében fedező ösztöndíjra pályázhatnak. 

Ebben az évben hét alapszakon a Kecskeméti Főiskolával együttműködve 33 partnerszervezet várja a jelentkezőket a duális képzésre. A partnerek között vannak multinacionális cégek, magyar tulajdonú nagyvállalatok, valamint kis- és középvállalkozások is. Speciális partnerei a főiskolának a duális képzésben a Magyar Nemzeti Bank és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata. A főiskola elismertségét jelzi, hogy az ország minden szegletében – Mosonmagyaróvártól Orosházáig, Váctól Kaposvárig – találhatók a partnercégek.

A Kecskeméti Főiskola standjához kapcsolódik a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kiállítása, ahol a látogatók nemcsak a közös képzésről tájékozódhatnak, de gyönyörködhetnek egy kiállított Mercedes gépjárműben is.  A főiskola standján jelen lesznek további nyolc partner képviselői, akik első kézből adnak tájékoztatást arról, milyen feltétekkel, lehetőségekkel várják a duális képzésre jelentkezőket.

A Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány szintén képviselteti magát a standon, mert célja, hogy minél többen értesüljenek a Pallas Athéné alapítványok oktatást támogató tevékenységéről és az ösztöndíj-lehetőségekről.

Mint minden évben idén is felsorakoznak a főiskola értékei is a kiállításon. A GAMF Kar járműépítő hallgatói csapata évek óta ott van a világ élvonalában. Legutóbbi projektjük a MegaLux nevet viselő napelemes jármű, amivel tavaly ősszel öt nap alatt átszelték Ausztráliát, és a mintegy 3 ezer kilométeres utat kizárólag a nap energiájával tették meg.  A járművet Magyarországon most először tekintheti meg a nagyközönség.  A tanítóképzősök  néptáncbemutatóval teremtenek jó hangulatot, a kézműves sarokban pedig az ügyeskezűeket várják. A standra látogatók megkóstolhatják a Kertészeti Főiskolai Kar feldolgozóüzemében készült gyümölcsleveket is.

A kiállítás időpontja: 2016. január 21–23.

Helyszín:  Budapest, a SYMA Csarnok

A kiállításon részt vevő duális partnerek:

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

HILTI Szerszám Kft.

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

Magyar Külkereskedelmi Bank

Magyar Nemzeti Bank

Gladiolus-Frucht Kft.

SMR Automotive Mirror Technology Hungary Kft.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

Kecskeméti TISZK Nonprofit Közhasznú Kft.

Támogatók:
Linamar Hungary Zrt.
Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
 

Galéria

KecskemétoktatáskiállításEducatiofőiskolaegyetem