2024.06.18, Kedd

Hatodszorra Nagy Sportágválasztó Kecskeméten

2016.06.11. 06:08

Megrendezték a VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó eseményt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában és kültéri sportpályáin.

Hirdetés

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a Sport Munkacsoporttal együttműködve rendezte meg a VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó eseményt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában és kültéri sportpályáin.

A nagy látogatottság garantált volt, hiszen a rendezvény a széchenyivárosi oktatási intézményekkel együttműködve lett lebonyolítva. Az iskolák között versenyt írtak ki, amely elsősorban a mozgósításról szólt. A megjelenő iskolai létszám alapján az oktatási intézmények értékes sporteszköz díjazásban részesülhetnek.  

Legalább 30 sportág, és ahhoz tartozó egyesület jelent meg egy időben, melyeket a gyerekek kipróbálhattak. A hagyományos sportolási lehetőségeken kívül egyediekkel is megismerkedhettek, pl a parkourral vagy a freestyle focival.

Az esemény keretében egy-egy sportág meg tudja szólítani a gyerekeket, ugyanakkor teret, lehetőséget nyújt a kecskeméti kluboknak, hogy sportolóikon keresztül, személyes találkozás keretében népszerűsítsék saját sportágukat. Idén kiemelt vendégek a riói olimpia résztvevői, Boronkay Péter paratriatlonista és Csonka András paralimpikon asztaliteniszező.

E rendszeressé váló rendezvény a sportolás népszerűsítésén, a szabadidő hasznos eltöltésén túl, nagyon sokat tud segíteni a kirekesztés megszüntetése, illetve a tolerancia erősítése területén is.

KecskemétNagy SportágválasztóLánchíd Utcai Sport Általános Iskola