2024.07.19, Péntek

A hónap beruházója a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary

2016.04.02. 07:35

A hónap beruházója kategória egyik győztese a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary.

Elsősorban a jól teljesítő és egyre sikeresebb hazai vállalatoknak köszönhető, hogy a jövő kilátásai Magyarország, a magyar gazdaság számára is igen kedvezőek. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a Díj a sikeres vállalkozásokért január-februári elismeréseit. A hónap beruházója kategória egyik győztese a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary. A vállalat bizalma hosszú évek óta töretlen a magyar gazdaság iránt, ennek bizonyítéka, hogy új karosszériaüzemet építenek a kecskeméti gyártóbázison.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően mára Magyarország nemcsak önmagához képest teljesít jól, hanem nemzetközi összevetésben is versenyképes gazdasággá vált. A magyar gazdaság elmúlt éveinek sikereit számos mérföldkő jelzi, ezek egyike az is, hogy közelit a százhoz azon cégek száma, amelyeket 2013 augusztusa óta hónapról hónapra elismeréssel díjaz a tárca. A díj alapításakor sokan kételkedtek abban, hogy van-e Magyarországon ennyi, a szigorú szakmai és pénzügyi feltételeknek megfelelő eredményes vállalkozás. Mára bebizonyosodott, a magyar gazdaság sikerének egyik legfontosabb záloga az egyre több nyereséges vállalat.

Az eredményeket jelzi, hogy a kedvező környezetben egyre több beruházás valósul meg, folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, és 30. hónapja emelkedik a belső fogyasztás mértéke.

A tárcavezető három kategóriában hat céget díjazott. 

A hónap beruházója kategória győztesei január-februárban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és az Európa-Center-Miskolc Kft. lett, a kis- és közepes vállalatoknak járó elismerést a Procon Hajtástechnika és a Naturtex Kft. vette át, míg a hónap startup vállalatai díját a szoftverfejlesztő Slamby Semantics és a Free gluténmentes pékség kapták január-februárban.
Varga Mihály a díjazottakat méltatva elmondta, a Mercedes vállalat bizalma hosszú évek óta töretlen a magyar gazdaság iránt, ennek bizonyítéka, hogy új karosszériaüzemet építenek a kecskeméti gyártóbázison. Az Európa-Center-Miskolc Kft. az egykori kohászat emlékeként megmaradt salakdomb területén alakított ki modern irodaközpontot és ipari parkot.
A Procon a nagyteljesítményű energiatároló berendezések fejlesztése terén ért el sikereket, a magyar szakemberekből álló csapat legújabb innovációjával az elektromos buszokhoz és személygépkocsikhoz használt töltők gyártását kívánja meghonosítani Magyarországon.
A rendszerváltáskor alapított, textilipari termékeket gyártó Naturtex Kft. három hazai telephellyel Európa szinte összes országába, emellett Ázsia és az amerikai kontinens országai mellett még Ausztráliába is szállítja termékeit.
Az információs szektorban működő Slamby szoftverfejlesztéssel foglalkozik, legígéretesebb termékük egy olyan automatikus nyelvfeldolgozó alkalmazás, amelyet az e-kereskedelemhez kapcsolódó online áruházak használhatnak. 
A Free gluténmentes pékség a különböző táplálékallergiával küzdő emberek számára kínál jó minőségű és megfizethető pékárukat.

forrás: mti/gazdasagidijak.kormany.hu
 

Galéria

KecskemétgazdaságMercedesDíj a sikeres vállalkozásokértvállalat