2024.07.16, Kedd
A kecskeméti Mercedes visszahívási akció részletei: B-osztály és CLA

A kecskeméti Mercedes visszahívási akció részletei: B-osztály és CLA

2016.04.01. 11:09

A Bacsmegye.hu kérdésére, miszerint mi az álláspontja a Mercedes-Benz Hungária Kft-nek a sajtóban megjelent 2015. december 9-én Kecskeméten gyártott járművek visszahívása kapcsán, Horváth Bence PR menedzser válaszolt:

"A Daimler AG a nemzetközi termékvizsgálati rendszere, valamint minőségbiztosítási adatai alapján arra jutott, hogy a 2015. december 8-án készült B-osztály és CLA modellek kerekeit rögzítő csavarok kilazulhatnak, szélsőséges esetben pedig a kerekek leeshetnek menet közben.

A Daimler AG minőségbiztosítási, fejlesztési és after sales részlege átfogó vizsgálatot végzett, hogy feltárja a műszaki meghibásodás okát, mértékét és hatását. Megállapították, hogy az érintett járművek esetében a problémát egy pontosan körülhatárolható időszakban felmerült gyártási hiba okozta.

 

Egy, a gyártási folyamatban eszközölt változtatás biztosítja, hogy a 2015. december 9. után gyártott CLA és B-osztály modelleknél ne fordulhasson elő a meghibásodás.

 

Az érintett modellek tulajdonosait a Daimler AG – minden törvényi kötelezettségének eleget téve - írásban értesíti a visszahívási akcióról, és arra kéri őket, hogy a legközelebbi Mercedes-Benz szakszervizt keressék fel, ahol a szakemberek elvégzik a szükséges ellenőrzéseket.

A vizsgálat hozzávetőlegesen 15 percet vesz igénybe és díjmentes.

A visszahívás nem érinti a 2015. december 8. előtt és után gyártott Mercedes-Benz B-osztály és CLA modelleket.

 

Magyarországon forgalomba helyezett autók nem érintettek a visszahívási akcióban."

Galéria

KecskemétMercedes-BenzHungáriaKft.HorváthBence