2024.04.17, Szerda

A Kecskeméti Főiskola vendége volt a Malajziai Nagykövet

2016.05.23. 09:22

A Kecskeméti Főiskola vendége volt a Malajziai Nagykövet.

Hirdetés

Meglátogatta a Kecskeméti Főiskolát őexcellenciája Datuk Mohamad Sadik Kethergany, Malajzia budapesti nagykövete és Ahmad Irshad Razib, a Malajziai Nagykövetség főtanácsosa.  A nagykövet Gaál József alpolgármester meghívására érkezett Kecskemétre, de ez alkalommal csak a Kecskeméti Főiskolát kereste fel.

A találkozón Gaál József alpolgármester bemutatta Kecskemét és térsége gazdasági lehetőségeit, a főiskola részéről pedig dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar dékánja, dr. Lukács Pál, a Járműtechnológia Tanszék vezetője és prof. dr. Berács József, a gazdálkodási és menedzsment alapszak felelőse adtak tájékoztatást az intézmény képzési területeiről, különös tekintettel  a műszaki, az  informatikai, valamint az újonnan induló gazdasági képzésekre. 

Őexcellenciája Datuk Mohamad Sadik Kethergany bemutatta a malajziai felsőoktatás rendszerét, és hangsúlyozta szándékát, hogy közreműködik a malajziai és a magyarországi felsőoktatási intézmények közötti együttműködések kialakításában.

A tervek szerint 2016 végén kerül sor a két állam közötti Memorandum of Understanding aláírására, amely megalapozza  az intézmények közötti csereprogramok kidolgozását.

A nagykövet üdvözölte a duális képzés modelljét, a főiskola és a vállalatok közötti szoros kapcsolatot, és javaslatot tett malajziai vállalatokkal (pl. Proton) történő kapcsolatfelvételre is. 

forrás: kefoportal.kefo.hu

Galéria

KecskemétKecskeméti FőiskolaMalajzia