2024.05.26, Vasárnap
Újra van igazgató a Bányai Júlia Gimnázium élén

Újra van igazgató a Bányai Júlia Gimnázium élén

2016.02.08. 19:03

Hirdetés

Egy érett városi komédiának lehettünk tanúi Kecskeméten az elmúlt nyolc hónapban a Bányai Júlia Gimnázium igazgatói pályáztatása kapcsán. A fenti folyamatot, az eredménye tekintetében persze leginkább William Shakespeare „Sok hűhó semmiért” – című alkotásához lehet hasonlítani.

Ugyanis a hírek szerint Lukács Lajos igazgató úr az újbóli pályáztatás után is egyedül maradt a pályázók közül talpon, így újból az egyetlen és minden létező szakmai és társadalmi szervezet szerint megfelelő jelöltként, végre megkapta az államtitkárság támogatását is.

Bár ahogy a Tanú után szabadon kishazánkban mondani szokás, kicsit savanyú és kicsit sárga, de azért a mi kis hűhónk volt ez. Hiszen Kecskemét népe nem tüntetett a netadó ellen, nem tüntetett a múlt heti miskolci országos oktatási sztrájk kapcsán sem, és általában sem mondható, hogy a kecskemétiek bedőlnének a különböző jogos, vagy jogtalan országos politikai hisztériáknak.

Viszont ha a saját iskolájukban a város vezetése érdemi változást akar eszközölni - a kifejezett szándékuk ellenére - akkor bizony félretéve pártszimpátiát szépen kifejezik az egyet nem értésüket, úgy ahogyan azt egy jogállamban illik.

Vélhetően senki sem cserélt volna Lukács Lajossal az elmúlt nyolc hónap során, hiszen azt a kegyetlen megaláztatást amit, mint sikeres igazgató meg kellett, hogy éljen, bizonyára senki sem kívánja magának. Ugyanakkor bizonyára sokan irigyeltük azért a széleskörű támogatásért, amit minden jóérzésű kecskemétitől megkapott ezekben a nehéz hónapokban.

Így tüntethet holnap a DK a kecskeméti városháza előtt, bizonyára ahogyan eddig sem, ezután sem fogja komolyan venni senki az ilyen a céltalan politizálókat.

Az viszont egy új kérdés, hogy a még ma is rendkívül bizalmatlan (!) városvezetők, akik ez esetben széleskörű politikai veszteséget tudhatnak magukénak, elhiszik-e a következő időben, hogy a kecskemétiek megbocsájtják nekik ezt a megbotlást. Hiszen Kecskemét népe tudja, hogy ezt a várost együtt kell szebbé és jobbá tenni a kecskeméti vezetőknek a város népével. Jól tudja ezt Orbán Viktor is a kecskemétiekről, hiszen mi másért érkezne kedden, ezekben a politikailag kissé viharos időkben abba a városba, aminek a támogatására mindig számíthatott.

(bevezető képünk a pénteki Bányais farsangon készült, ahol az utolsó pillanatban Lukács Lajos elvállalta, hogy Törpapa lesz - talán nem is kell többet mindani, hogy miért tüntettek a diákjai érte)

 

Galéria

KecskemétLukácsLajosBányai