2023.10.03, Kedd
Közel egy hónap kellett, hogy észrevegyük: a Bacsmegye szerkesztőségét tiltott listára tette a kecskeméti nemtomki

Közel egy hónap kellett, hogy észrevegyük: a Bacsmegye szerkesztőségét tiltott listára tette a kecskeméti nemtomki

2015.12.03. 07:34

Hirdetés

„Visszatértek a hetvenes évek Kecskemétre” – „Valaki újra meghibbant a kecskeméti városházán” – „Aki nem lép egyszerre – azt letiltja a kecskeméti városháza” – ilyen és effajta szalagcímek ötlöttek fel annak a hírnek a kapcsán, hogy közel egy hónap után (!) észrevettük, hogy a kecskeméti városháza november elején letiltotta a Bacsmegye.hu szerkesztőségét a sajtólistájáról. Az a hír, hogy nem vagyunk képesek megfeleleni a kecskeméti városháza ki nem mondott elvárásainak, mélységében és lényegében megrendítette szerkesztőségünket! – azért annyira neeeem!

Miután ez lassan 12 éve kis szünetekkel így zajlott, csupán újra megállapíthatjuk, hogy bizonyosan jól végezzük a munkánkat! Ezért a nem feltétlenül szándékos elismerésért kijár egy: Köszönjük!

 

Szécsi Gábor idején, a zűrös kétezres évek elején a ügynökségünk közreműködésében megjelent Hírös.Index.hu a kecskeméti városháza központi szerverén tiltó listán volt. Akkoriban azért még nem volt annyira szervilis a kisvárosi sajtózás, hogy egy városháza meg merje tenni, hogy aki nem a szájíze szerint tudósít egyes eseményekről, azt letiltsa, azt viszont megtehette, hogy a városházi dolgozók elől elzárja a kritikus sajtótermékeket. Persze az is legalább akkora marhaság volt, mint az ezt követő városvezetők butaságai, amelyek a regionális sajtó munkájának az ellehetetlenítését célozták, hiszen a városházák efféle ténykedése minden esetben az orgánum rendkívüli felértékelődését vonták/vonják magukkal.

Később Zombor Gábor idején hosszú évekig nem sikerült bepöttyinteni a városházi sajtólistára a hírö[email protected] e-mail címet, még akkor sem, ha Szécsi Gábor utolsó időszakában még elismerést is kaptunk a Kecskemét a kultúra magyar városa díj elnyeréséért, amit azóta is a városba bevezető utak melletti táblák hirdetnek. Még akkor sem, hogy a közreműködésünkben Peredi Katalin jegyzőasszonnyal közösen sikerült a kecskemet.hu portált egy értelmes munkaterv alapján modernizálni, amiért először 2006-ban Zombor Gábor is gratulált, amely lapot később az év honlapjának választották.  

 

Ezernyi közös pont köti össze a kecskeméti városházát és ügynökségünket. Említhetjük itt a pár éve Zombor Gábor kezdeményezésére elkezdett Kecskeméti Turisztikai Klaszter szervezését, amely a jelenleg regnáló polgármester támogatása ellenére politikai okból nem alakult ugyan meg, viszont nekünk megmaradt Vörösmarty Attila, aki sajtópert kezdeményezett ennek közvetett hatására.

Egy szép történet továbbá, hogy a bonyodalom mentes Kecskeméti Fürdő nevet hogyan fogadta el a városvezetés a fürdő átadását megelőző hónapban ügynökségünktől. De ide sorolhatjuk, hogy mit arénázott hajdanán egyik vagy másik politikus azért, mert mi valóban komolyan gondoljuk a Hírös Hét produkciót, így többször jeleztük, hogy a fesztivál domain címét vagy ingyen adjuk át a városnak, ha egyszer egy normális fesztivált kívánna rendezni, vagy inkább nem.

 A 2000-ben megszervezett Index-es lapcsalád tagok tönkremenetele miatt a Hírös.Index sem maradhatott egyedül, így be kellett fejeznünk a működését, ami sok kecskeméti megválasztottnak okozhatott nagy megkönnyebbülést, mára viszonyt úgy tűnik, hogy a 2013-ban elindított Bácsmegye.hu okoz némi problémát... Amit ezúton is nagyon-nagyon sajnálunk! :) Hiszen a közadókból élő megválasztottak sokszor rácsodálkoznak, hogy bizony némi figyalmet kapnak a sajtó részéről...

 

 

És most ismét elmondható, hogy a ügynökségünk, jelenleg az ország legjelentősebb vidéki médiaszervezetének a tizenkilenc megyei lapját működtető Regon csoport (www.regon.hu) tagjaként, ismét lekerült a kecskeméti városháza sajtólistájáról.  (Ahogyan az elmúlt időszakban már lekerültünk Kiskunfélegyházán, Baján, és Kalocsán is, miközben kifejezetten szimpatizálunk a regnáló kormány politikájával, ami láthatóan a rendszerváltás óta a legjelentősebb fejlődésbe kényszeríti végre az országot!)

A kecskeméti sértettségről Takács Valentina adott tájékoztatást december 02-án délután, miután feltűnt (!), hogy november eleje óta nem érkeznek tőle a bonyodalommentes közlemények. Mint elmondta ezt a döntés ő egyedül hozta meg, amit nem is vontunk kétségbe, hiszen a Petőfi Népe korábbi szerkesztője igen nagytudás birtokosa lehet, hiszen alig pár napja záródott a megyei kormányhivatal átadása, ahol a kommunikációért ő volt a felelős, számos szép megyei kommunikációs feladat ellátása mellett.

Mint elmondta azért gondolta azt ki, hogy letiltja a Bacsmegye.hu-t a kecskeméti városi sajtólistáról (úgy egyedül, magától :) -  mert mi nem kerestük, nem kérdeztünk és egyáltalán... nos, erről majd egyszer valaki biztosan felvilágosítja, hogy a kereskedelmi sajtónak nem feladata, hogy kinyalja a városi sajtósok fenekét, de miután a kecskeméti városházának az eddigi letiltása minden esetben busás anyagi lehetőségeket nyitott meg a ügynökségünk előtt, így nagyon szépen köszönjük ezt az újabb lehetőséget és bizonyosan állíthatjuk, hogy a jövőben a korábbinál sokkal alaposabban tárjuk fel a kecskeméti városháza vélt, vagy valós aprócseprőit! Hiszen a kecskeméti Rokonok kakaspusztító tyúkudvara már túl régóta felvette az Orwelli Állatfarm összes markáns jellemvonását, így ideje, hogy végre némi változás álljon be Kecskeméten is!

 

Mindehhez, az „élhetőbb és boldogabb Kecskemétért” célzattal végzett munkánkhoz, továbbra is köszönjük sok ezres olvasótáborunk kitartó támogatását!

Oltyán József

 

Csak azért, hogy legyen elképzelése Kecskemét népének, hogy milyen egyszerű módon működik a  város őszinte és önálló sajtóorgánumainak a működése, bemásoljuk az önmagát egyszerűen "kommunikációs vezetőnek" tituláló sajtós feladatkiosztási gyakorlatát, amely alapján minden helyi orgánumnak tudnia kell, hogy mi a dolga:

2015. nov.2. - nov.8.            
Kiemelt események            
Frissítések            
             
Dátum Város Esemény megnevezése Résztvevő Helyszin Időpont Rövid leírás
2015. nov.2. (hétfő)            
2015. nov.2 (hétfő)            
2015. nov.3. (kedd)            
2015. nov.3. (kedd) Kecskemét Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi emlékülés Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Aranyhomok Business & Wellness Hotel 10 óra  
2015. nov.4.. (szerda)             
2015. nov.4. (szerda)  Kecskemét Magyar Ilona Általános Iskola referenciaiskola avató ünnepsége a Sakkpalota program keretében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Polgár Judit Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 9.30 óra  
2015. nov.5. (csüt)             
2015. nov.5. (csütörtök)             
2015. nov.6. (péntek)            
2015. nov.6. (péntek)            
2015. nov.7. (szombat)            
2015  nov.7. (szombat)            
2015 nov.8. (vasárnap)            
2015 nov.8. (vasárnap)          

Galéria