2022.12.04, Vasárnap

A Kodály Iskola Miraculum kórusa külföldi útra indul

2016.04.27. 09:25

A Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusának 46 ifjú énekese április 28-án hosszabb külföldi turnéra indul.

Hirdetés

A Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusának 46 ifjú énekese április 28-án hosszabb külföldi turnéra indul. Először Belgiumban lépnek fel egy nemzetközi kórusfesztiválon, majd Németországban, Weimarban vendégszerepelnek. A programok szakmai előkészítője és művészeti megvalósítója Durányik László karnagy, zongorakísérőként Seres József járul hozzá a minőségi megszólaláshoz.

Először Belgiumba utaznak, a 64. „European Music Festival for Young people” fesztiválra. 22 ország közel 100 kórusa találkozik itt egymással - hazánkat a Miraculum mellett a Pécsi Egyetemi Kórus képviseli. A Neerpelt városában kétévente megrendezésre kerülő kórusfesztiválon 2002 óta vesznek részt, eddig mindig kiemelkedő eredményt értek el. A nehéz kötelező műves versenyprogram mellett két koncertet adnak Neerpeltben és Overpeltben. Az iskolai kórus állandóan változó tagságának ez az első komolyabb külföldi bemutatkozása. Ottlétük megvalósításához nagyban hozzájárult a „Steunfonds Muziek en Jeugd” segítsége.

Innen Németországba indulnak tovább - még tavalyi nyáron meghívást kaptak a „3. Kinder- und Jugendchorfestival "StimmenKlangRaum" in Weimar” fesztiválon való részvételre. Hosszú munkával sikerült „összekötni” ezt a két, külön – külön is nagy kihívást jelentő programot. Így május 8.-ig két német és egy olasz kórus mellett a kecskeméti fiatalok is a weimari Schola Cantorum vendégszeretetét élvezhetik.

A programok szakmai előkészítője és művészeti megvalósítója Durányik László karnagy, zongorakísérőként Seres József járul hozzá a minőségi megszólaláshoz. Szeretnék, ha eredményeikkel - ami mögött rengeteg munka van – ismét öregbíthetnék Kecskemét jó hírnevét, elismerést szerezhetnének a Kodály-módszernek.

Galéria

KecskemétKecskemétKodály IskolaMiraculum Gyermekkórus