2024.06.18, Kedd

Kecskemét–Szolnok kerékpáros teljesítménytúra az egyetemmé válás útján

2016.04.15. 16:54

12 kerékpáros vállalkozott a mintegy 140 kilométeres útra, amellyel jelképesen összekötötték a hamarosan egyesülő szolnoki és kecskeméti főiskolákat.

Hirdetés

12 kerékpáros vállalkozott a mintegy 140 kilométeres útra, amellyel jelképesen összekötötték a hamarosan egyesülő szolnoki és kecskeméti főiskolákat. A hallgatókból, munkatársakból, öregdiákokból, duális partnercégek képviselőiből, és a kihíváshoz csatlakozó kecskeméti kerékpárosokból álló csapatot Kecskeméten Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellárja indította útnak, Szolnokon pedig Varga Csaba, a Szolnoki Főiskola kancellárja fogadta.  

2016. július 1-jén a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével egy új egyetem kezdi meg munkáját.  Erre szerette volna felhívni a figyelmet a Kecskeméti Főiskola sportirodája, amikor meghirdette a Kecskemét-Szolnok-Kecskemét kerékpáros teljesítménytúrát. A GAMF Kar elől induló kerékpárosoknak a főiskola nevében Hegmanné Nemes Sára, kancellár kívánt jó utat, és tréfálkozva megjegyezte, a szóba jöhető közlekedési eszközök közül már csak a repülőgép hiányzik, amivel az integrációs tárgyalások során még nem tették meg a két város közötti távolságot, de még arra is sor kerülhet. A túra a Kecskemét–Szentkirály–Tószeg–Szolnok–Tószeg–Szentkirály–Kecskemét útvonalon haladt a gyakorlott kerékpárosoknak köszönhetően igen jó iramban.  A mintegy 140 km-es távon csak Szolnokon volt pihenő, ahol a kerékpárosokat a Szolnoki Főiskola kancellárja, Varga Csaba fogadta.

A kancellár ígéretet tett arra, hogy még az integráció július 1-jei időpontja előtt hasonló módon visszahozzák az erre az alkalomra készült zászlót Kecskemétre.

Galéria

KecskeméttúraKecskeméti FőiskolaSzolnoki Főiskolakerékpár