2024.04.17, Szerda

Megalakult a Kecskeméti Főiskola konzisztóriuma

2016.03.28. 07:41

A testület az első ülésen tagjai sorából elnökké választotta Csizmadia Norbertet, és megtárgyalta a Kecskeméti Főiskola, valamint a Szolnoki Főiskola egyesülésével 2016. július 1-jével létrejövő új egyetem intézményfejlesztési tervét.

Hirdetés

A testület az első ülésen tagjai sorából elnökké választotta Csizmadia Norbertet, és megtárgyalta a Kecskeméti Főiskola, valamint a Szolnoki Főiskola egyesülésével 2016. július 1-jével létrejövő új egyetem intézményfejlesztési tervét. A testület további tagjai az intézmény rektora és kancellárja mellett Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója és Takács Gyula, a HILTI Szerszám Kft. ügyvezető igazgatója. 

2015 szeptemberében lépett életbe a nemzeti felsőoktatási törvény módosítása, mely szerint a felsőoktatási intézményekben konzisztóriumokat kell felállítani a stratégiai döntések megalapozására, a gazdálkodási tevékenység szakmai támogatására és ellenőrzésére. Az ötfős testület tagja a rektor és a kancellár, további három tagot az intézmény gazdasági-társadalmi környezetének javaslata alapján az emberi erőforrások minisztere delegál a testületbe. Az intézményfejlesztési terv, a költségvetés, az éves beszámoló és a vagyongazdálkodási terv csak a konzisztórium előzetes egyetértésével kerülhet az intézmény szenátusa elé. 

A Kecskeméti Főiskola konzisztóriumának tagjai dr. Ailer Piroska rektor és Hegmanné Nemes Sára kancellár mellett Csizmadia Norbert, a Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója, Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója és Takács Gyula, a HILTI Szerszám Kft. ügyvezető igazgatója. Mindhárom külső tag olyan szervezetet képvisel, amelyekkel már a korábbiakban is kiváló együttműködést alakított ki a főiskola. A Magyar Nemzeti Bank és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. az intézmény stratégiai partnerei, és mind az MNB, mind a két vállalat az elsők között csatlakozott a Kecskeméti Főiskola duális képzéséhez. 

A konzisztórium mai ülésén elfogadta a testület ügyrendjét, megválasztotta az elnököt Csizmadia Norbert személyében, valamint megtárgyalta az új egyetem intézményfejlesztési tervét. A testület elnöke hangsúlyozta: „az integrációval, az egyetemmé válással és az új campus megépülésével nemcsak nagyságrendileg, hanem minőségileg is új korszak kezdődik az intézmény életében, ami hosszú távra megalapozza a leendő egyetem jövőjét”.

A Kecskeméti Főiskola részéről Hegmanné Nemes Sára kancellár kiemelte, „a konzisztórium széles körű gazdasági és társadalmi kapcsolatokkal, valamint komoly szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező külső tagjai fontos segítséget jelentenek abban, hogy megalapozott gazdasági döntések születhessenek az intézményben”.

forrás: kefoportal.kefo.hu

Galéria

KecskemétKecskeméti Főiskolakonzisztórium